Дубінський і Арахамія проходять тест на поліграфі

21:56, 23.10.2019
Дубінський і Арахамія проходять тест на поліграфі

У середу, 23 жовтня, голова фракції Слуга народу Давид Арахамія і народний депутат від Слуги народу Олександр Дубінський в прямому ефірі проходять перевірку на поліграфі.

 

«Слуги народу» погодилися пройти тест на детекторі брехні у зв’язку зі скандалом з нібито проплаченим голосуванням проти антикорупційного законопроекту.

 

Аналогічну процедуру, крім Дубінського, мають пройти депутати від “Слуги народу” Ірина Аллахвердієва, Ольга Василевська-Смаглюк, Дар'я Володіна, Юлія Діденко, Вікторія Кінзбурська, Олексій Ковальов, Ганна Колісник, Олексій Леонов, Анастасія Ляшенко та Євген Петруняк у зв'язку зі скандалом щодо можливого отримання хабаря у розмірі 30 тисяч доларів за голосування проти законопроєкту про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об’єктів нерухомості на засіданні Комітету ВР.

 

 

Як повідомляла УМ, ексвіце-прем'єр Павло Розенко зазначив, що Офіс президента підозрює 11 депутатів від «Слуги народу» в отриманні 30 тисяч доларів за голосування проти законопроєкту.

 

Раніше нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський повідомив, що Офіс Президента наполягає на тому, щоб народні депутати від фракції "Слуга народу", які входять до фінансового комітету Верховної Ради, пройшли детектор брехні.

 

Нардеп від "Слуги народу" Євгенія Кравчук, своєю чергою, зазначила, що остаточне рішення щодо використання поліграфа буде ухвалене після консультацій з психологами і криміналістами.

 

Також нагадаємо, у "Слузі народу" розповіли про скандал всередині фракції.

 

Водночас САП відкрила кримінальне провадження за фактом можливого отримання хабаря у розмірі 30 тисяч доларів 11 народними депутатами з парламентського комітету фінансів.

 

  •