Трамп скасовує санкції проти Туреччини

20:32, 23.10.2019
Трамп скасовує санкції проти Туреччини

США скасували санкції проти Туреччини, які були введені 14 грудня у зв'язку з її військовою операцією в Сирії, у відповідь на заяви Анкари про "стале" перемир’я на півночі Сирії. 

 

"Я проінструктував Міністерство фінансів зняти санкції, введені щодо Туреччини 14 жовтня", - сказав президент США Дональд Трамп.

 

За йогословами, турецька влада повідомила про рішення припинити бойові дії і їх операцію в Сирії і зроблять перемир'я постійним.

 

Водночас американський лідер підкреслив, що Сполучені Штати залишають за собою право відновити обмеження проти Туреччини у разі, якщо не будуть задоволені діями Анкари.

 

Відповідно до домовленості, всі підрозділи курдських загонів народної самооборони (YPG) разом зі зброєю повинні покинути два прикордонних з Туреччиною сирійських райони.

 

Як повідомляла УМ, Міністерство оборони Туреччини повідомило про закінчення військової операції у Сирії, у зв’язку із виведенням курдських бойовиків із "безпечної зони".

9 жовтня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розпочав військову операцію проти курдських сил YPG (належать до SDF), що їх Туреччина вважає терористами. Напад розпочався після того, як Трамп оголосив про припинення підтримки курдів. "Наша місія - запобігти створенню коридору терору через наш південний кордон і принести мир у регіон", - наголосив Ердоган.

 
Пізніше Вашингтон засудив дії турецької влади і запровадив санкції проти вищих урядових чиновників Туреччини.
 
Але згодом США і Туреччина домовилися про п'ятиденне припинення вогню.