Туреччина заявила про кінець військової операції в Сирії

08:22, 23.10.2019
Туреччина заявила про кінець військової операції в Сирії

Міністерство оборони Туреччини повідомило про закінчення військової операції у Сирії, у зв’язку із виведенням курдських бойовиків із "безпечної зони".

 

Про це повідомляє: Reuters.

 

У Анкарі заявили, що на цьому етапі не потрібно ініціювати чергову операцію за межами поточного району. Що, фактично, означає закінчення військового наступу. 

 

Рішення про закінчення операції було оголошено після укладення угоди між Туреччиною та Росією щодо розміщення своїх сил на кордоні з Сирією.

 

Як повідомляла УМ, 9 жовтня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розпочав військову операцію проти курдських сил YPG (належать до SDF), що їх Туреччина вважає терористами. Напад розпочався після того, як Трамп оголосив про припинення підтримки курдів. 

 

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відкинув заклик США до припинення вогню на півночі Сирії і заявив, що наступ на курдів триватиме.

 

9 жовтня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розпочав військову операцію проти курдських сил YPG (належать до SDF), що їх Туреччина вважає терористами. Напад розпочався після того, як Трамп оголосив про припинення підтримки курдів. "Наша місія - запобігти створенню коридору терору через наш південний кордон і принести мир у регіон", - наголосив Ердоган.

 
Напад розпочався після того, як Трамп оголосив про припинення підтримки курдів.
 
 
У неділю міністр оборони США Марк Еспер заявив, що США мають намір евакуювати всіх американських військових із північної частини Сирії через турецький наступ у регіоні.
 
 
В понеділок Вашингтон засудив дії турецької влади і в понеділок запровадив санкції проти вищих урядових чиновників Туреччини.
 
  
14 жовтня Курди домовилися з Асадом про розміщення військ на кордоні з Туреччиною.
 
 
Пізніше Трам наптсав лист Ердогану, в якому закликав його "не бути дурнем" і зупинити вторгнення  до Сирії.