Туреччина погодилась призупинити операцію в Сирії

21:31, 17.10.2019
Туреччина погодилась призупинити операцію в Сирії

США і Туреччина домовилися про п'ятиденне припинення вогню військами Ердогана в Сирії, щоб курди могли покинути території, де Туреччина розпочала військову операцію.

 

Про це за підсумками зустрічі з президентом Туреччини Ердоганом повідомив віцепрезидент США Майк Пенс. Його звернення транслювали американські телеканали, пише  "Європейська правда".

 

"Сьогодні Сполучені Штати і Туреччина домовились про припинення вогню в Сирії. Турецька сторона призупинить операцію "Джерело миру" на 120 годин, щоб дозволити вийти силам YPG із постраждалих районів у безпечну зону", - повідомив віцепрезидент США.

 

За його словами, військова операція буде повністю призупинена до повного виходу курдських формувань. Він повідомив, що адміністрація США перебуває у контакті з силами SDF та буде сприяти виведенню курдських сил, яке починається прямо зараз.

 

Пенс заявив, що турецька операція закінчиться, коли сили YPG завершать вихід. За його словами, він провів переговори з керівництвом YPG щодо їх виходу.

 

Він додав, що США і Туреччина висловлюють спільну прихильність поразці з ІДІЛ на півночі Сирії. На цьому етапі США вирішили не запроваджувати подальших санкцій проти Туреччини за її військову операцію.

 

Сам Трамп уже прокоментував цю домовленість, заявивши, що вона врятувала "мільйони життів"

 

9 жовтня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розпочав військову операцію проти курдських сил YPG (належать до SDF), що їх Туреччина вважає терористами. Напад розпочався після того, як Трамп оголосив про припинення підтримки курдів. 

 

 

 

.