Зеленський прагне, щоб усі члени комітету фінансів пройшли детектор брехні

12:23, 23.10.2019
Зеленський прагне, щоб усі члени комітету фінансів пройшли детектор брехні

Президент Володимир Зеленський вважає, що всі члени комітету Верховної Ради з питань фінансів мають пройти перевірку на детекторі брехні у зв’язку з скандалом з можливим отриманням хабарів "слугами народу".

 

Про це йдеться в пості Зеленського у Facebook.

 

"Вважаю, що всі члени Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики повинні пройти перевірку на детекторі брехні. Якщо цією перевіркою буде встановлена хоча б найменша вірогідність того, що хтось із депутатів брав гроші за голосування на комітеті, цими депутатами мають зайнятися антикорупційні органи. Чесне та неупереджене розслідування має зняти всі питання і дати відповіді – хоч би якими гіркими вони були", - написав президент.

 

Зеленський додав, що в курсі всіх подій і тримає руку на пульсі.

 

"І я не допущу, щоб хтось зсередини фракції чи ззовні міг кидати тінь на політичну силу, яка отримала мандат більшості від народу України", - вважає президент.

 

За словами Зеленського, так само має пройти поліграф і депутат, який вів сумнівну переписку щодо "вирішення питань" (нардеп від "Слуги народу" В’ячеслав Медяник, який на засіданні Ради обговорював у телефонній переписці, як вирішити питання з прокурорами, – ред.).

 

Президент запевнив, що якщо підозри виправдаються – то з такими депутатами попрощаються.

 

Як повідомляла УМ, спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом можливого отримання хабаря у розмірі 30 тисяч доларів 11 народними депутатами з парламентського комітету фінансів.

 

Раніше ексвіце-прем'єр Павло Розенко зазначив, що Офіс президента підозрює 11 депутатів від «Слуги народу» в отриманні 30 тисяч доларів за голосування проти законопроєкту.

 

Раніше нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський повідомив, що Офіс Президента наполягає на тому, щоб народні депутати від фракції "Слуга народу", які входять до фінансового комітету Верховної Ради, пройшли детектор брехні.

 

Нардеп від "Слуги народу" Євгенія Кравчук, своєю чергою, зазначила, що остаточне рішення щодо використання поліграфа буде ухвалене після консультацій з психологами і криміналістами.

 

Також нагадаємо, у "Слузі народу" розповіли про скандал всередині фракції.