Олександра Дубінського впіймали на брехні про працівника Генпрокуратури

19:12, 22.10.2019
Олександра Дубінського впіймали на брехні про працівника Генпрокуратури

Олександр Дубінський

Депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський навів неправдиві свідчення про Генпрокуратуру, підмінивши призначеного до першої кадрової комісії, що проводитиме атестацію співробітників прокуратури, виконавчого директора Transparency International Ukraine Андрія Боровика екс-прокурором Рівненської області Андрієм Боровиком, який проходив у "Бурштиновій справі".
 
У своєму Фейсбуку він написав, що нібито екс-заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик, якого в липні 2016 року затримала СБУ в справі про незаконний видобуток бурштину, наказом генпрокурора Руслана Рябошапки був включений до складу першої кадрової комісії, що проводитиме атестацію співробітників прокуратури й перевірятиме їх на доброчесність.
 
На те, що Дубінський, говорячи про призначеного до першої кадрової комісії ГПУ директора TI Боровика, наводить дані про іншу людину з таким самим ім'ям, одразу звернули увагу читачі.
 
 
Зокрема, керівник ЦПК Віталій Шабунін заявив, що Дубінський бреше.
 
"Кожного разу, коли спікери Коломойського щось говорять - вони брешуть. Як, наприклад, в цьому випадку. Руслан Рябошапка делегував іншого Андрія Боровика, того що виконавчим директором Transparency International Ukraine. Так само Дубінський і ко обманюють депутатів по законопроектах щодо незаконного збагачення (1031) та оціночних майданчиках Яценка (2047)", - пояснив він.
 

Через кілька годин Дубінський приніс вибачення і видалив пост із звинуваченнями.
 
"Друзі, приношу свої вибачення - переплутав Боровиків. До цього, призначеного для переатестації прокурорів, претензій немає", - написав він.
 

Як відомо, раніше генпрокурор Руслан Рябошапка затвердив склад двох кадрових комісій.
 
До першої кадрової комісії були делеговані міжнародними неурядовими організаціями та проєктами міжнародно-технічної допомоги Роман Жовнір, Андрій Боровик, Борис Малишев.
 
Призначений до комісії Андрій Боровик є виконавчим директором антикорупційної громадської організації Transparency International Ukraine.
 
У 2016 році в рамках "бурштинової справи", про яку звітував тодішній генпрокурор Юрій Луценко, СБУ спільно з ГПУ затримали заступника прокурора рівненської області Андрія Боровика. 
 
Через рік Боровик, затриманий у справі так званої "рівненської бурштинової мафії", вийшов під заставу.
 
Зазначимо, раніше Дубінський розкритикував президента Володимира Зеленського за спільне фото з главою Національного банку України Яковом Смолієм та його заступницею Катериною Рожковою.