Міненерго США не передає Конгресу документи, необхідні для імпічменту Трампа

10:29, 19.10.2019
Міненерго США не передає Конгресу документи, необхідні для імпічменту Трампа

Міністерство енергетики США відмовляється надавати конгресменам з Демократичної партії документи для процедури імпічменту Дональда Трампа
 

Про це пише американське видання Politico з посиланням на письмову заяву представника Міненерго Меліси Бурнінсон.

 

У листі зазначено, що Міненерго США не змогло б дати запитувану інформацію, навіть якщо розслідування було б авторизовано належним чином. Ця позиція пояснюється тим, що мова йде про конфіденційні повідомлення представників виконавчої влади.

 

Також в листі йдеться, що за рішенням Верховного суду США у комітету палати при розслідуванні не може бути тих же повноважень, що й у Палати представників в цілому.

 

 Як відомо, у США оголосили про запуск процедури імпічменту президенту Дональду Трампу через ймовірний тиск на президента Володимира Зеленського під час телефонної розмови.

 
Президент України Володимир Зеленський каже, що адміністрація Білого дому не висувала умови для його зустрічі з американським президентом Дональдом Трампом. 
 
 
А сам Трамп заявив, що телефонував Зеленському на прохання міністра енергетики Ріка Перрі.
 
 
Голови трьох комітетів Палати представників Конгресу США зобов'язали міністра енергетики США Ріка Перрі надати документи, що стосуються розслідування справи імпічменту Дональда Трампа.
 
 
 
Раніше УМ овідомила про намір Перрі піти у відставку. Як зазначається, він вже звернувся з відповідною заявою на ім'я глави держави.

 

З конституційно-правової точки зору, у Сполучених Штатах встановлено незвичну для європейських країн "жорстку" президентську модель правління. Президент там одночасно є й прем'єром, себто керівником уряду. Йому підпорядковуються усі міністри.