Адвокат заперечує наявність нових справ проти Пашинського

15:58, 18.10.2019
Адвокат заперечує наявність нових справ проти Пашинського

(Фото: Lb.uа)

Адвокат Сергія Пашинського Андрій Федур заявив, що його підзахисний не має ніякого статусу в кримінальних процесах, про які говорив генпрокурор Руслан Рябошапка.

 

Про це він сказав після засідання суду щодо оскарження запобіжного заходу Пашинського, передає кореспондент LB.ua.

 

"Рябошапка вчора заявив, що є якісь три кримінальні провадження, які можуть стосуватися Пашинського. А що означає стосуватися? Який його статус у кримінальних процесах? А ніякого статусу в цих кримінальних провадженнях Пашинський не має. Жоден прокурор нам не повідомляв про якесь своє бажання провести з Пашинським ті чи інші слідчі дії. Мені шкода, що в нас змінюються генеральні прокурори ... Єдине, що на Різницькій не змінюється, це, мабуть, металеві граблі, по яких вони постійно скачуть", - сказав Федур.

 

"Я глибоко переконаний, що Рябошапка ніколи в житті не зможе довести в рамках цього кримінального провадження умислу в Сергія Пашинського заподіяти тяжких тілесних ушкоджень Хімікусу. Ви можете це розцінювати як мій виклик генеральному прокурору. Якби йому вдалося це довести вперше в житті (таких справ я вів багато), то я зніму перед ним капелюха і визнаю, що погарячкував. Я здатний визнавати свою провину. Але я переконаний, що він цього ніколи не доведе", - підкреслив адвокат.

 

Він також зазначив, що ніяких скарг щодо умов утримання в СІЗО Пашинський не має. Разом з тим, на його думку, загроза життю його підзахисного зберігається.

 

Як повідомляла УМ, Печерський райсуд Києва ухвалив помістити під варту ексдепутата від "Народного фронту" Сергія Пашинського. Його заарештовано до 4 грудня.

 

"Суд ухвалив рішення про застосування безальтернативного арешту з однією метою: забезпечити можливість фізичного знищення мого підзахисного в Лук'янівському СІЗО...Є реальна загроза життю мого підзахисного. Зараз їхатиму до слідчого вирішувати питання про негайне прийняття рішення про застосування заходів безпеки в умовах тримання під вартою", - зазначив тоді адвокат Пашинського Андрій Федур.

 

"Народний фронт" вважає арешт Пашинського поверненням "правосуддя часів Януковича", а в партії "Євросолідарність" заявили про участь Портнова в справі Пашинського.

 

Читайте також: Камера для Пашинського: у чому звинувачують арештованого без права на заставу екс-депутата

 

Нагадаємо, 4 жовтня слідчі ДБР повідомили про підозру Пашинському в заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.
 

 

Захист Пашинського вирішив оскаржити це рішення, 17 жовтня суд мав розглянути апеляцію, однак не зробив цього, оскільки не знає фактичної адреси ДБР.

 

Колишній голова ВР Андрій Парубій та екссекретар РНБО Олександр Турчинов попросили суд віддати Пашинського їм на поруки. Крім того, за нього готові поручитися ще 10 осіб.

 

Київський апеляційний суд 18 жовтня залишив без змін рішення про взяття під варту колишнього народного депутата Сергія Пашинського.  

 

Після цього генпрокурор Руслан Рябошапка припустив, що екснардепу Сергію Пашинському оголосять ще три нові підозри.