Суд залишив під вартою Сергія Пашинського

14:00, 18.10.2019
Суд залишив під вартою Сергія Пашинського

Київський апеляційний суд залишив без змін рішення про взяття під варту колишнього народного депутата Сергія Пашинського.  

 

Суддя оголосила, що суд вирішив залишити рішення Печерського суду без змін, а апеляційну скаргу захисту Пашинського залишити без задоволення. Ухвала суду оскарженню у касаційному порядку не підлягає.

 

"Це не мій арешт, це поразка всієї судової системи", - заявив Пашинський після оголошення ухвали.

 

Захист ексдепутата просив скасувати рішення Печерського суду Києва, який відправив Пашинського у СІЗО до 4 грудня без права внесення застави.

 

Адвокати стверджували, що Печерський суд не дослідив докази обґрунтованості підозри, а також не обґрунтував ризики перебування підозрюваного поза СІЗО.

 

Сам Пашинський заявив про політизацію справи проти нього і стверджує, що не винен в нанесенні тяжких тілесних ушкоджень В’ячеславу Хімікусу.  

 

Як повідомляла УМ, колишній секретар РНБО Олександр Турчинов, а також низка колишніх і діючих політиків заявили про готовність взяти екснардепа від Народного фронту Сергія Пашинського на поруки. 

 

Читайте також: Камера для Пашинського: у чому звинувачують арештованого без права на заставу ексдепутата

 
Нагадаємо, 4 жовтня слідчі ДБР повідомили про підозру Пашинському в заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.
 

Як відомо, 31 грудня 2016 року на трасі під Києвом сталася сутичка, в результаті якої депутат Сергій Пашинський прострелив ногу В’ячеславу Хімікусу.

 

Пашинський наголошує на самозахисті, до якого він, за його словами, вимушений був вдатися. Поранений же стверджує, що зброю депутат застосував зненацька й невиправдано.

 

Генпрокуратура закрила кримінальне провадження щодо стрілянини з участю Сергія Пашинського через відсутність складу правопорушення в діях депутата, Хімікуса та ще однієї особи.