У Євросолідарності заявили про участь Портнова в справі Пашинського

12:10, 08.10.2019
У Євросолідарності заявили про участь Портнова в справі Пашинського

У партії Євросолідарність вважають, що коментарі колишнього глави адміністрації Януковича Андрія Портнова з приводу арешту екснардепа Сергія Пашинського свідчить про політичні мотиви даної справи.

 

Про це йдеться в заяві ЄС

 

«Анонсування» рішення Печерського суду щодо взяття під варту колишнього народного депутата Сергія Пашинського від поплічника Януковича Андрія Портнова прямо вказують на його політичну вмотивованість. Це свідчить, що воно не має нічого спільного з європейськими підходами до правосуддя, а є, натомість, спробою впровадити «російський стиль» в українській політиці»,- повідомляє пресслужба партії. 

 

У партії Порошенка також зазначили, що «серіалом з посадками», попередньо анонсованим і зрежисованим соратниками Януковича нова влада «прикриває провали у зовнішній політиці».

 

«Європейська Солідарність» вважає, що влада стала на помилковий шлях, прикриваючи провали у зовнішній політиці «серіалом з посадками», попередньо анонсованих і зрежисованих поплічниками Януковича.

 

«Утримання під вартою за побутову справу колишнього народного депутата України Сергія Пашинського, який не переховувався від правосуддя і не намагався впливати на перебіг слідства, є очевидно надмірним заходом. Рішення суду не має належної мотивації та прямо суперечить Конституції України та Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Єдиною мотивацією, влади, яка інспірувала арешт Пашинського є демонстрація сумнівних «успіхів» по боротьбі з колишньою владою, які мають на меті зменшити суспільний інтерес до очевидного провалу у зовнішній політиці України, який сьогодні викликає справедливе обурення громадян України», - йдеться в заяві партій.

 

Раніше ексзаступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов пригрозив Петру Порошенко новими кримінальними справами після арешту екснардепа Сергія Пашинського.

 

Як повідомляла УМ, Печерський райсуд Києва ухвалив помістити під варту екснардепа від "Народного фронту" Сергія Пашинського.

 

Його заарештовано до 4 грудня.

 

"Суд ухвалив рішення про застосування безальтернативного арешту з однією метою: забезпечити можливість фізичного знищення мого підзахисного в Лук'янівському СІЗО...Є реальна загроза життю мого підзахисного. Зараз їхатиму до слідчого вирішувати питання про негайне прийняття рішення про застосування заходів безпеки в умовах тримання під вартою", - зазначив адвокат Пашинського Андрій Федур.

 

Народний фронт вважає арешт Пашинського поверненням «правосуддя часів Януковича»