В Росії відповіли Зеленському на плани обговорити питання Криму

16:15, 14.10.2019
В Росії відповіли Зеленському на плани обговорити питання Криму

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що обговорення питання приналежності Криму у "нормандському" чи інших форматах є неможливим.

 

Про це повідомляє російський Інтерфакс, з посиланням на коментар Пєскова журналістам з приводу заяви президента Володимира Зеленського про намір винести "кримське питання" на обговорення на саміті у "нормандському форматі".

 

За словами Пєскова, питання приналежності Криму "було закрито свого часу". 

 

"Причини цього (кримського питання - ред.) добре відомі, предтеча цього також добре усім відома, і будь-які інші обговорення у будь-яких форматах неможливі", - заявив Пєсков.

 

Як повідомляла УМ, під час "прес-марафону" 10 жовтня Зеленський заявив, що очікує дати "нормандського формату" уже наступного тижня. Президент сподівається, що лідери країн зустрінуться у листопаді.

 

У свою чергу помічник президента РФ з міжнародних справ Юрій Ушаков заявив, що терміни проведення саміту в "нормандському форматі" поки не обговорювалися, але, враховуючи графік Володимира Путіна, в жовтні зустріч навряд чи відбудеться.

 

Росія висунула умову для зустрічі лідерів України та РФ: для цього Київ має підписати так звану "формулу Штайнмаєра", яку погодили на зустрічі у вересні радники президентів.

 

1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що делегація України погодила "формулу Штайнмаєра" під час зустрічі Контактної групи у Мінську. Зеленський заявив, що її не слід боятися.

 

У неділю 6 жовтня 2019 року на Майдані Незалежності у Києві пройшло віче "Зупинимо капітуляцію!".

 

Колишній президент Петро Порошенко запропонував 7 кроків, які варто зробити, щоб уникнути російської пастки.