Зеленський про скандал з Мендель: «Дівчинку буду захищати»

13:31, 10.10.2019
Зеленський про скандал з Мендель: «Дівчинку буду захищати»

Президент Володимир Зеленський пояснив своє ставлення до ситуації навколо своєї речниці Юлії Мендель, яка нещодавно відштовхнула журналіста програми "Схеми" Сергія Андрушка. 

 

"Я пана Андрушка бачив багато разів. Мені здається, що він поводить себе не дуже коректно. Так себе чоловік не має вести стосовно жінки чи дівчини", - розповів Зеленський під час свого пресмарафону.

 

"Він здоровий хлопець. Чесно, якби я не був президентом, я б йому, звичайно, відповів по-іншому. Він здоровий хлопець, але він нападає і стрибає",- наголосив він.

 

За словами Зеленського, він навіть кілька разів просив охорону відходити від Сергія Андрушка, щоб вони його не чіпали.

 

"Але є ще етика - він не може нікого бити мікрофоном по обличчю. Скрізь треба мати етику", - дорікнув президент.

 

Водночас він визнав, що його речниця не повинна була фізично заважати Сергію Андрушку ставити запитання: "Юля як прессекретар, звичайно, не мала права так реагувати. Але вже було емоційне виснаження. Вона теж людина, і вона не зло - вона прессекретар… Вона вже не могла як людина по-іншому реагувати на пана Андрушка".

 

Зеленський припустив, що така поведінка прессекретаря може призвести до звільнення: "Я їй повинен сказати: Так не можна, ще раз так буде - і ми попрощаємося. Але зараз я її захищаю".

 

"У нас багато питань - щось не те вона написала... Ми всі люди, ми помиляємося. І тому люди нас люблять чи не навидять, бо ми щось робимо… Тому дівчинку у цьому випадку я буду захищати".

 

Як відомо, раніше журналіст "Схем" Сергій Андрушко намагався напряму поставити запитання президенту Володимиру Зеленському та керівнику Офісу президента Андрію Богдану. Юлія Мендель та охорона президента не давали йому це зробити - притримували його, заважаючи підійти до Богдана.
 
Мендель пізніше пояснила, що вона "зупиняла" журналіста "Схем" Сергія Андрушка, бо той нібито "втручався в особистий простір" першої особи держави.
 
Редакція програми "Схеми: корупція в деталях" оприлюднила повне відео спілкування журналіста Сергія Андрушка з речницею президента Юлією Мендель. Також було опубліковано відео, як 13 вересня Мендель відтягнула іншого журналіста Крістофера Міллера від Зеленського, не давши йому поставити запитання.
 
А національна спілка журналістів України закликала Офіс президента та прес-секретаря президента Юлію Мендель "переглянути ставлення до журналістів" та вибачитися за некоректну поведінку щодо представників ЗМІ.
 
Український письменник, історик, журналіст Данило Яневський подав до поліції заяву щодо поведінки речниці президента Юлії Мендель, яка перешкоджає журналістській діяльності.