«Схеми» оприлюднили ще одне відео, на якому Мендель відштовхує журналіста Міллера

20:01, 27.09.2019
«Схеми» оприлюднили ще одне відео, на якому Мендель відштовхує журналіста Міллера

Журналісти програми "Схеми" у фейсбук оприлюднили ще одне відео інциденту з прес-секретарем Володимира Зеленського Юлією Мендель, яка не дала журналістам задати питання Президенту.

 

"Ось ще один епізод, коли речниця президента Юлія Мендель буквально фізично відтягує журналіста "Радіо Свободи" Крістофера Міллера від Володимира Зеленського – перешкоджаючи йому поставити запитання президенту. Це сталося на форумі YES", - йдеться в ньому підписі.

 

 

На відео видно, як журналіст задає питання Зеленському, але в цей час Мендель відштовхує  Крістофера Міллера сторону зі словами: "Нам потрібно випити кави".

 

Крістофер Міллер розповів, що 13 вересня на форумі YES у Києві він підійшов до Зеленського і запитав, чи пам’ятає він його і чи можна поставити запитання. Президент відповів: «Так, будь ласка».

 

«Я почав запитувати, але встиг сказати лише одне речення, коли Юлія Мендель підійшла до мене з-за спини, чим дуже мене здивувала. Вона схопила мене за праву руку і за спину і почала тягнути мене. Це було дуже неприємно», — зазначив Міллер в інтерв'ю hromadske

 

Він наголосив, що це перешкоджання професійній діяльності журналіста, а також додав, що Мендель «абсолютно неправа», коли говорить, що подібна поведінка є нормальною для прес-секретарів у США.

 

«Такого в Америці просто не буває», — сказав він.

 

Міллер додав, що Офіс Зеленського часто поводить себе подібним чином з журналістами незалежних медіа, коли ті намагаються поставити запитання, які Офіс розцінює як критичні щодо Зеленського або його команди.

 

«Я бачив, як добре Офіс ставиться до каналів та ЗМІ, що лояльні до президента, і як геть інакше — до «Радіо Свобода», яке критикує цю владу, як і будь-яку, яка була до неї», — резюмував журналіст.

 

Зазначимо, що журналістка видання «Лівий берег» Наталія Шимків розповіла hromadske, що в неї також був конфлікт з Мендель — коли зустрічали українських моряків та політв'язнів у аеропорту Бориспіль, прес-секретарка президента штовхнула її, бо Шимків зайшла за червону обмежувальну лінію.

 

«Насправді було дуже дивно і агресивно, я фактично не робила нічого поганого, тому що я стояла біля своїх колег, просто за червоною лінією», — розповіла вона.

 

Раніше редакція програми «Схеми: корупція в деталях» оприлюднила повне відео спілкування журналіста Сергія Андрушка з прессекретаркою президента України Володимира Зеленського Юлією Мендель.

 

 

Як повідомляла УМ, після прибуття Володимира Зеленського до США 25 вересня речниця та охорона президента не давали журналісту «Схем» поставити питання – притримували його, заважаючи підійти до президента та керівника його Офісу.​

 

Мендель заявила, що не відштовхувала Сергія Андрушка, а зупиняла. За її словами, представники медіа намагалися потрапити в «особистий простір президента», що створювало загрозу його безпеці.