Прес-секретар президента не пускала журналістів до Богдана (Відео)

09:59, 27.09.2019
Прес-секретар президента не пускала журналістів до Богдана (Відео)

Журналіст-розслідувач "Радіо Свобода" Михайло Ткач розповів, як прес-секретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель не пускала пресу задати питання керівнику Офісу Президента Андрію Богдану. Про це він розповів на своїй сторінці в facebook.

 

Ткач повідомив, що ні в одній цивілізованій країні прес-секретар не дозволить собі подібне звернення до журналістів.

 

"Хто може пояснити в якій країні цивілізованого світу прес-секретар президента дозволяє собі подібне в момент коли журналіст хоче задати питання першим особам! Це як називаться ?! Свобода слова ?! Ви там в США про новій країні говорите зараз? Ну ось декілька скрінів з "нової країни". На момент коли мене обрали в раду по захисту свободи слова при президенті я вже бачив ці кадри. Тому можна створити хоч десять порад, але президент повинен починати з себе і своїм прикладом демонструвати як потрібно ставитися до ЗМІ", - заявив Ткач.

На відео момент, коли Мендель не пускає журналістів до Богдана, видно на 2 хвилині, 26 секунді та 15 хвилині 33 секунді.

 

 

Як повідомляла УМ, Андрій Богдан, який нині очолює офіс Президента Володимира Зеленського, був у складі урядової делегації на чолі з Миколою Азаровим, яка літала на переговори в Санкт-Петербург 19–20 листопада 2013 року

 

Андрій Богдан отримав звання заслуженого юриста України згідно з указом третього президента Віктора Ющенка за повернення "Нікопольського заводу феросплавів" у державну власність. Розслідувачі стверджують, що завод держава собі не повернула.

 

21 травня президент Володимир Зеленський призначив главою своєї Адміністрації Андрія Богдана, який був його радником з юридичних питань та юристом олігарха Ігоря Коломойського.


Експерти пояснювали, що Зеленський порушив люстраційний закон, призначивши Богдана головою Адміністрації президента, адже той двічі обіймав посаду урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики за часів Віктора Януковича.


Сам Богдан вважає несправедливим те, що підпадає під люстрацію.