Тетяна Чорновол принесла до ДБР заяву про злочин Труби

12:47, 09.10.2019
Тетяна Чорновол принесла до ДБР заяву про злочин Труби

Охорона намагається вивести з приміщення Державного бюро розслідувань колишнього депутата Верховної Ради Тетяну Чорновол ("Народний фронт") після того, як суд заарештував Сергія Пашинського.
 
Про це повідомляють "Українські Новини" з місця події.
 
Як повідомляється, Чорновол зайшла в приміщення ДБР і піднялася на другий поверх до зали, де повинна відбутися прес-конференція директора ДБР Романа Труби.
 
Охорона попросила Чорновол покинути приміщення, однак вона відмовилася і показала посвідчення екс-депутата Ради.
 
Як пише "Українська правда", Чорновол принесла на прес-конференцію Труби заяву про злочин екс-заступника голови адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова і заяву про злочин самого Труби.
 
"Я принесла повідомлення про злочин. Про ваш злочин вам. Тому що, на жаль, така система, що я про ваш злочин повинна писати повідомлення вам, що ви не виконали закон і тричі не виконали рішення суду і не внесли в єдиний реєстр досудових рішень мої заяви щодо Портнова", - сказала вона. 
 
"Друге - я принесла ще одне повідомлення про злочин Портнова, а також Богдана (Андрій Богдан, - голова Офісу президента, - ред.). Так от цей злочин полягає в тому, що 3 мільярди державних коштів завдяки їхній схемі були скеровані в інтересах Міністерства оборони Росії. Це дуже серйозна справа. Там дуже багато фактів. Це повідомлення на 7 аркушах".
 
Чорновол вимагала, щоб Труба пообіцяв їй на прес-конференції, що виконає закон і порушить провадження. Вона також висловила сподівання, що Трубі вистачить сміливості розслідувати справу відносно Портнова "у ситуації, коли Портнов фактично курує ДБР і всю каральну систему".
 
Труба на це відповів, що звернення отримав і розгляне. "У разі викладення всіх обставин відповідно до закону, буде прийнято рішення про внесення. Якщо таких обставин не буде - ми не будемо", - сказав він.
 
На запитання Чорновол, чому ДБР не виконує рішення суду, Труба відповів, що рішення бюро отримало, але до нього були певні запитання щодо механізму його виконання. Тому ДБР звернулося до суду по роз’яснення. І після того, як отримають роз’яснення, то будуть приймати рішення щодо відкриття провадження.
 

Відомо, що раніше Чорновол заявляла про відмову ДБР відкрити справу проти колишнього заступника глави Адміністрації президента Андрія Портнова.
 

Як повідомляла "УМ", Печерський райсуд Києва ухвалив помістити під варту екс-депутата від "Народного фронту" Сергія Пашинського. Його заарештовано до 4 грудня.

 

"Суд ухвалив рішення про застосування безальтернативного арешту з однією метою: забезпечити можливість фізичного знищення мого підзахисного в Лук'янівському СІЗО...Є реальна загроза життю мого підзахисного. Зараз їхатиму до слідчого вирішувати питання про негайне прийняття рішення про застосування заходів безпеки в умовах тримання під вартою", - зазначив тоді адвокат Пашинського Андрій Федур.

 

При цьому нових доказів проти Пашинського прокурор не надавав.

 

"Народний фронт" вважає арешт Пашинського поверненням "правосуддя часів Януковича", а в партії "Євросолідарність" заявили про участь Портнова в справі Пашинського.

 

Читайте також: Камера для Пашинського: у чому звинувачують арештованого без права на заставу екс-депутата

 

Нагадаємо, 4 жовтня слідчі ДБР повідомили про підозру Пашинському в заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.
 

Як відомо, 31 грудня 2016 року на трасі під Києвом сталася сутичка, в результаті якої депутат Сергій Пашинський прострелив ногу В’ячеславу Хімікусу.

 

Пашинський наголошує на самозахисті, до якого він, за його словами, вимушений був вдатися. Поранений же стверджує, що зброю депутат застосував зненацька й невиправдано.

 

Генпрокуратура закрила кримінальне провадження щодо стрілянини з участю Сергія Пашинського через відсутність складу правопорушення в діях депутата, Хімікуса та ще однієї особи.