Арешт Пашинського: нових доказів прокурор не надавав

09:54, 09.10.2019
Арешт Пашинського: нових доказів прокурор не надавав

Сергій Пашинський (фото: facebook.com)

Після поновлення в 2019 році провадження про стрілянину за участю колишнього депутата Сергія Пашинського прокурор не надав нових доказів.
 
Про це повідомив адвокат Андрій Федур в ефірі програми "Нині вже" на "Громадському".
 
"З моменту закриття справи в 2017 році за відсутності складу злочину до поновлення провадження та оголошення підозри у 2019 році, жодних нових доказів проти Пашинського не здобули...", - сказав він.
 
"Тільки завтра я дізнаюся, чому суд визнав обґрунтованою підозру, чому визнав наявність якихось ризиків. При тому, що прокурор жодних доказів не подавав. Тоді ми будемо бачити, що є в рішенні суду", - додав адвокат.
 
Повний текст судового рішення суддя оголосить 9 жовтня о 14 годині.
 
Федур подаватиме апеляцію на рішення суду про арешт Пашинського.
 

Як повідомляла "УМ", Печерський райсуд Києва ухвалив помістити під варту екс-депутата від "Народного фронту" Сергія Пашинського. Його заарештовано до 4 грудня.

 

"Суд ухвалив рішення про застосування безальтернативного арешту з однією метою: забезпечити можливість фізичного знищення мого підзахисного в Лук'янівському СІЗО...Є реальна загроза життю мого підзахисного. Зараз їхатиму до слідчого вирішувати питання про негайне прийняття рішення про застосування заходів безпеки в умовах тримання під вартою", - зазначив тоді адвокат Пашинського Андрій Федур.

 

"Народний фронт" вважає арешт Пашинського поверненням "правосуддя часів Януковича", а в партії "Євросолідарність" заявили про участь Портнова в справі Пашинського.

 

Читайте також: Камера для Пашинського: у чому звинувачують арештованого без права на заставу екс-депутата

 

Нагадаємо, 4 жовтня слідчі ДБР повідомили про підозру Пашинському в заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.
 

 

Як відомо, 31 грудня 2016 року на трасі під Києвом сталася сутичка, в результаті якої депутат Сергій Пашинський прострелив ногу В’ячеславу Хімікусу.

 

Пашинський наголошує на самозахисті, до якого він, за його словами, вимушений був вдатися. Поранений же стверджує, що зброю депутат застосував зненацька й невиправдано.

 

Генпрокуратура закрила кримінальне провадження щодо стрілянини з участю Сергія Пашинського через відсутність складу правопорушення в діях депутата, Хімікуса та ще однієї особи.