Саакашвілі похвалив Зеленського: «Пацан сказав - пацан зробив»

19:10, 29.05.2019
Саакашвілі похвалив Зеленського: «Пацан сказав - пацан зробив»

Міхеіл Саакашвілі в аеропорту "Бориспіль" (кадр трансляції "Радіо Свобода")

Міхеїл Саакашвілі, який щойно повернувся до України, похвалив президента Володимира Зеленського за те, що той дотримав слова і відновив українське громадянство екс-президента Грузії.
 
Про це Саакашвілі сказав журналістам біля аеропорту "Бориспіль", передає "Українська правда".
 
"Це людина (Зеленський, - ред.), у якої слова не розходяться з ділом. Після першого туру (виборів президента, - ред.) він сказав, що мені потрібно повернути громадянство, і він повернув. Пацан сказав - пацан зробив. Крапка!", - заявив політик.
 
Саакашвілі наголосив, що в цьому відмінність Зеленського від його попередника. Він звинуватив п'ятого президента Петра Порошенка в тому, що він нібито "обіцяв добровольцям громадянство у п'яти своїх виступах і жодному не дав".
 
"Зеленський один раз сказав і відразу дав. Ось і різниця між новим президентом і попередником", - заявив Саакашвілі.
 
Як повідомляла "УМ", Міхеїл Саакашвілі надвечір середи прилетів до Києва.
 
Напередодні президент Володимир Зеленський повернув Саакашвілі громадянство України.
 
Про повернення громадянства Саакашвілі просили Зеленського лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий, сам Саакашвілі через свого адвоката, а також Путін.
 
Як відомо, 12 лютого 2018 року Міхеїла Саакашвілі затримали в ресторані та депортували до Польщі, звідки він вирушив до Нідерландів. В Нідерландах Міхеіл Саакашвілі отримав посвідчення особи. .
 
Перебуваючи в Україні, Саакашвілі був фігурантом у трьох кримінальних провадженнях, які розслідують українські правоохоронці. Перша справа була пов’язана з організацією акцій протесту і так званими "грошима Курченка".
 
Безпосередньо щодо цієї справи його й допитували в СБУ. У березні 2018-го ГПУ повідомила, що призупинила кримінальне провадження щодо Саакашвілі.