Активісти вимагають відставки Богдана через пост у Facebook

16:55, 06.10.2019
Активісти вимагають відставки Богдана через пост у Facebook

Учасники акції "Зупинимо капітуляцію" біля Верховної Ради вимагають відставки глави Офісу президента Андрія Богдана, який опублікував допис у Facebook із нібито скріншотами переписки про те, що людей збирали на Майдан за гроші.

 

Про це повідомляє Громадське.

 

"Наступного тижня ми розпочнемо акції під Офісом президента з вимогою негайної відставки цієї людини (Богдана - ред.). Ця людина такими постами провокує зараз громадянський конфлікт. Вона провокує нас на конфлікт. Ця людина зараз невідомо чиї завдання виконує, кидаючи такі заяви. Біля нього сидить Портнов, який керує вже в ручному режимі судами, який керує ДБР… Для нас це є принципове питання. Якщо Зеленський у своєму ролику сказав, що він чує нас, то хай почує. І це не є якась ефемерна формула, а конкретне прізвище і конкретна вимога. До 14 жовтня ми очікуємо чіткої заяви щодо неприпустимості капітуляції, підтримки всіх позицій, висловлених резолюцією нашого віче, а також відставки Богдана", - заявили учасники акції. 

 

 

Голова Офісу президента України Андрій Богдан на сторінці у Facebook 6 жовтня розмістив кілька зображень із ймовірною перепискою невідомих, в якій йдеться про те, що за участь в акції "Ні капітуляції" його учасникам буцімто пропонують гроші.

 

 

Відповідний допис Андрія Богдана з’явився орієнтовно в той час, коли учасники кількатисячного віче "проти капітуляції", яке проходило у неділю на майдані Незалежності, рушили в урядовий квартал, зокрема під стіни Офісу президента. Там протестувальники, зокрема, вигукували "Зелю геть", "Слава нації! Ні капітуляції!", "Україна – не рояль", "Слухай націю, ні капітуляції" тощо.

 

Пізніше активісти затримали хлопця, який роздавав муляж грошей. 

 

"Коли вам завтра Шарій розповість, як на Майдані роздавали по 100 гривень, подивіться це відео", - написав Михайло Захарченко у Фейсбук.

 

 

Як повідомляла УМ, у неділю, 6 жовтня 2019 року, о 12:00 на Майдані Незалежності у Києві розпочалось віче "Зупинимо капітуляцію!".

10 тисяч людей вийшли на акцію, протестуючи проти погодження Україною "Формули Штайнмаєра".

Також  по всій Україні люди вийшли на віче проти «формули Штайнмаєра»