«Пастка Кремля»: Безсмерний закликав не підписувати опублікуваний текст «формули Штайнмаєра»

13:08, 01.10.2019
«Пастка Кремля»: Безсмерний закликав не підписувати опублікуваний текст «формули Штайнмаєра»

(Роман Безсмертний)

Колишній представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний закликав українську сторону не ухвалювати «формули Штайнмаєра», яка регулює проведення виборів на Донбасі.

 

Безсмертний опублікував у Facebook текст формули Штайнмайєра, який, за його словами, планують затвердити на засідання ТКГ, і закликав у жодному разі не підписувати його. 

 

«Цей папірець готується від імені ТКГ в Мінську для глав держав Нормандського формату і подається, як так звана «формула Штайнмайєра». Звертаю увагу всіх причетних до процесу на неприпустимість ухвалення подібного документа, а тим більше підписання», — написав Безсмертний у Facebook.

«У будь-якому випадку українська сторона це не може підписувати в Мінську! Не можна це розглядати і в нормандському форматі. Це вибори за сценарієм Кремля. Це вибори заради легітимізації «влади» на окупованій території! Цей папірець не забезпечить мир, не вирішить соціально-гуманітарні проблеми!» — наполягає він.

 

На іншій сторінці в Facebook, Безcмертний пояснив, чому категорично закликає не підписувати його представниками України.

 

«Небезпека! У будь-якому випадку українська сторона це не може підписувати в Мінську! Не можна це розглядати і в нормандському форматі. Це вибори за сценарієм Кремля. Це вибори заради легітимізації „влади“ на окупованій території! Цей папірець не забезпечить мир, не вирішить соціально-гуманітарні проблеми!», — стверджує політик.

 

 

 

Раніше ідентичний текст формули Штайнмаєра показав глава МЗС Вадим Пристайко.

 

Зазначимо, що сьогодні, 1 жовтня, у Мінську розпочалося засідання Тристоронньої контактної групи з врегулюванню ситуації на Донбасі.

 

Як повідомляла УМ, в серпні Володимир Зеленський звільнив Романа Безсмертного з посади представника України на переговорах у Мінську. У свою чергу Безсмертний назвав Зеленського "мишею, яка довірилася коту".

 

раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що Україна згодна на «формулу Штайнмайєра», але за виконання низки умов.

 

Водночас сам президент України Володимир Зеленський заявив, що провести місцеві вибори на Донбасі можуть тільки після виведення російських військ і за українським законодавством.
 
 
Також Зеленський раніше анонсував обговорення "нормандською четвіркою" так званої "формули Штайнмаєра", яка передбачає прийняття закону про особливий статус Донбасу після проведення там місцевих виборів.
 
 
 
 
Водночас спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер запевнив, що міжнародні партнери не підштовхуватимуть Україну до проведення виборів в ОРДЛО, поки там залишаються підконтрольні Росії сили.
 
 

 

П’ятий президент України Петро Порошенко заявив, що українська сторона ніколи не погоджувалася із «формулою Штайнмаєра».