Трамп розкритикував посла США в Україні Йованович

19:21, 25.09.2019
Трамп розкритикував посла США в Україні Йованович

Марі Йованович ((фото з відкритих джерел))

Президент США Дональд Трамп та президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові в липні критично відгукувалися про колишнього посла США в Україні Марі Йованович.

 

Про це йдеться в розшифровці телефонної розмови, опублікованій на сайті Білого дому.

 

"Колишня посол Сполучених Штатів, жінка, була противною особою, і люди, з якими вона мала справу в Україні, були противними особами, тому я просто хочу повідомити вам про це", - сказав Трамп.

 

"Чудово, що ви були першим, хто сказав мені, що вона поганий посол, тому що я згоден з вами на 100%. Її ставлення до мене було далеко не найкращим, тому що вона захоплювалася попереднім президентом і вона була на його стороні. Вона не досить добре сприйняла мене як нового президента", - відповів Зеленський.

 

Як повідомляла УМ, Марі Йованович завершила роботу на своїй посаді 20 травня. У Держдепі США тоді заявили, що дата її від'їзду узгоджується з передачею президентської влади в Україні.

 

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю американському виданню The Hill заявив, що посол США в Україні Марі Йованович нібито дала йому список людей, яких попросила "не переслідувати". Крім того, Луценко додав, що не отримав від посольства США в Україні близько 4-х мільйонів доларів, які вона повинна була виділити на його відомство.
 
 
У відповідь Державний департамент США назвав заяву Луценка "відвертою вигадкою", а президент України Петро Порошенко заявив про повну підтримку Марі Йованович.
 
 
А син президента США Дональд Трамп-молодший закликав звільнити посла США в Україні. Трамп-молодший навів статтю скандального видання The Daily Wire, в якій Йованович звинувачують у критиці адміністрації Трампа.
 
 
Зауважимо, сама Марі Йованович звернулася до України напередодні виборів. У своєму зверненні вона зазначила, що була призначена послом в Україну екс-президентом Бараком Обамою, але залишилася на цій посаді після того, як лідером США став Дональд Трамп, який був противником політики Обами. Вона вважає ознакою справжньої демократії, коли після обрання будь-якого президента, громадяни США об'єднуються навколо нього і підтримують.