Син Трампа закликав звільнити посла США в Україні

11:14, 25.03.2019
Син Трампа закликав звільнити посла США в Україні

Дональд Трамп-молодший (фото: AP)

Син президента США Дональд Трамп-молодший розкритикував посла в Україні Марі Йованович нібито через її критичні заяви в бік Білого дому.
 
Про це він написав у Twitter, пише "Європейська правда".
 
"Нам потрібно більше Річардів Гренеллів (посол США у Німеччині, - ред.) і менше цих жартівників серед послів. Заклики до заміни американського посла Обами в Україні зростають", - написав Трамп-молодший.
 
Зазначимо, що в Німеччині закликають оголосити персоною нон грата посла США Гренелла після того, як він розкритикував німецький план оборонних витрат.
 
 
До повідомлення Трамп-молодший додав посилання на статтю видання The Daily Wire, в якій колишній федеральний прокурор США Джо ДіГенова заявив, що Йованович необхідно відкликати з посади після критичних заяв на адресу адміністрації Трампа.
 
"Нинішній посол Сполучених Штатів Марі Йованович погано говорила про президента Сполучених Штатів українським чиновникам і сказала їм не слухати і не турбуватися про політику Трампа, тому що йому збираються оголосити імпічмент", - сказав екс-прокурор США.
 
Видання з посиланням на джерело в Білому домі також повідомляє, що "Трамп намагається прибрати цей пережиток Обами з її посади в Україні вже більше року".
 
The Daily Wire - консервативне американське видання, яке неодноразово публікувало статті, в яких згодом виявляли фактичні помилки або недоведені заяви.
 
Провідний американський сайт з факт-чекінгу Snopes.com зазначає, що "DailyWire.com має тенденцію поширювати історії, які виводяться з контексту або не перевірені".
 
Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю американському виданню The Hill заявив, що посол США в Україні Марі Йованович нібито дала йому список людей, яких попросила "не переслідувати". Крім того, Луценко додав, що не отримав від посольства США в Україні близько 4-х мільйонів доларів, які вона повинна була виділити на його відомство.
 
У відповідь Державний департамент США назвав заяву Луценка "відвертою вигадкою", а президент України Петро Порошенко заявив про повну підтримку Марі Йованович.
 
Зауважимо, напередодні Марі Йованович звернулася до України з приводу виборів. У своєму зверненні вона зазначила, що була призначена послом в Україну екс-президентом Бараком Обамою, але залишилася на цій посаді після того, як лідером США став Дональд Трамп, який був противником політики Обами. Вона вважає ознакою справжньої демократії, коли після обрання будь-якого президента, громадяни США об'єднуються навколо нього і підтримують.