Гончарук звинуватив проросійське ЗМІ у поширенні брехні

15:56, 25.09.2019
Гончарук звинуватив проросійське ЗМІ у поширенні брехні

Олексій Гончарук

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук прокоментував рішення про призначення екснардепа Антона Геращенка заступником міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. 

 

Зокрема, під час брифінгу за підсумками засідання уряду 25 вересня на питання журналістки "Страна.ua", чи пов'язане призначення екснардепа Антона Геращенка на посаду заступника очільника МВС із тим, що цієї зими Гончарук разом із ним презентував спільний проект "Рухи важливі", голова уряду відповів: "А навіщо ви поширюєте брехню?".

 

Він наголосив, що ніяких "рухів" із Геращенком не презентував.

 

"Ви ЗМІ, чи ви – поширювач фейків? У мене просте прохання: якщо комусь хочеться зловити хайп, то це точно не сюди", – наголосив прем'єр.

 

Гончарук зазначив, що у міністра МВС є власна кадрова політика, у яку він не втручається.

 

"У МВС є міністр, у нього є кадрова політика. Я не втручаюся, якщо у мене для цього немає достатніх підстав. Сьогодні дійсно пан Аваков подав на посаду заступників шістьох кандидатів. Одним з них дійсно є Антон Геращенко. Якщо у когось є інформація, що ця людина є злочинцем, – дайте мені це (інформацію -Ред). Я вам сказав, що ви брешете, адже я не презентував з паном Геращенком жодних публічних рухів", – додав він.

 

Праволіберальний суспільно-політичний рух у формі громадської організації "Люди важливі" виник у грудні 2018 року. За даними видання "Радіо Свобода", Олексій Гончарук був одним із співзасновників ГО "Люди важливі". На першій зустрічі руху в грудні був присутній народний депутат 8 скликання, радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Антон Геращенко.

 

У квітні проект "Люди важливі" оголосив, що боротиметься за місця в парламенті, але не знайшовши партнерів для участі у виборах, 5 червня заявив про припинення діяльності.

 

Як повідомляла УМ, Кабінет міністрів призначив начальником Національної поліції чинного заступника голови, генерала третього рангу Ігоря Клименка, а ткож призначив 6 заступників глави МВС Арсена Авакова.

 

Нагадаємо, напередодні колова Національної поліції Сергій Князєв повідомив, що подав у відставку.