Кабмін призначив нового керівника Нацполіції і дав Авакову 6 заступників (фото)

13:42, 25.09.2019
Кабмін призначив нового керівника Нацполіції і дав Авакову 6 заступників (фото)

Ігор Клименко

Кабінет міністрів призначив начальником Національної поліції чинного заступника голови, генерала третього рангу Ігоря Клименка.
 
Також на засіданні уряду були призначені 6 заступників глави МВС Арсена Авакова.
 
Як передає "Інтерфакс-Україна", про призначенння нового керівника Нацполіції повідомив народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко, який перебуває на закритому засіданні уряду.
 
"У Національній поліції новий керівник - генерал Ігор Клименко", - повідомив Гочаренко.
 
Сам Клименко повідомив, що продовжуватиме ті реформи, які реалізують з моменту створення правоохоронного відомства.
 
"Завдання номер один - покращення стану реагування на повідомлення про скоєння злочинів і правопорушень. Наступний напрямок роботи - профілактика злочинності, в першу чергу її вуличним проявам, а також підвищення ефективності в забезпеченні безпеки дорожнього руху", - повідомив новий глава Нацполіціі.
 
Він заявив, що має намір активно продовжувати роботу в напрямку протидії насильству в сім'ї, протидії незаконному обігу наркотичних речовин. Окремим питаннями буде налагодження співпраці поліції з територіальними громадами, а також розвиток і використання IT компонентів в побудові відомства.
 
Як відомо, Клименко з 1998 по 2004 роки працював в структурі управління МВС в Харківській області, потім - в Департаменті кадрового забезпечення МВС, який очолив у 2015 році.
 
Був призначений на нову посаду заступника керівника Нацполіціі - начальника департаменту кадрового забезпечення в жовтні 2017 року. З березня 2018 року - заступник голови Національної поліції.
 
У 2014 році брав безпосередню участь в антитерористичних операціях на Донбасі. Координатор процесу реформування правоохоронного відомства в співпраці з іноземними партнерами.
 
Нагороджений відомчими нагородами МВС України та медаллю "Захисника Вітчизни".
 
Водночас прес-служба МВС повідомила, що уряд призначив Сергія Ярового, Тетяну Ковальчук, Сергія Гончарова, Катерину Павліченко, Антона Геращенко та Олександра Гогілашвілі заступниками міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
 
Першим заступником міністра внутрішніх справ призначили Сергія Ярового.
 
Сергій Яровий
 
Заступниками - Тетяну Ковальчук, Сергія Гончарова, Катерину Павліченко, Антона Геращенко та Олександра Гогілашвілі.
 
Гончаров, Яровий і Ковальчук були заступниками Авакова і раніше.
 
Відзначається, що Яровий "забезпечуватиме формування та реалізацію міністерством державної політики у сфері публічної безпеки і порядку, у тому числі координацію діяльності правоохоронних органів та військового формування в цьому напрямку, їх високу бойову та мобілізаційну готовність, захист об’єктів і територій на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, участь у складі національного контингенту та національного персоналу в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки".
 
Ковальчук займеться формуванням державної політики щодо міжнародного співробітництва з органами ЄС та НАТО, іншими міжнародними організаціями і партнерами.
 
Тетяна Ковальчук
 
Гончаров координуватиме питання щодо забезпечення належного функціонування Єдиної інформаційної системи МВС, побудови і запровадження Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту, забезпечення поліцейських та осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту житлом на умовах фінансового лізингу, діяльності з питань цифрової трансформації та розвитку.
 
Сергій Гончаров
 
Павліченко координуватиме питання щодо моніторингу за дотриманням прав і свобод людини в діяльності органів системи міністерства, дотримання рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, протидії насильству в сім’ї.
 
Катерина Павліченко
 
Геращенко займеться координацією законодавчого забезпечення діяльності міністерства, взаємодії з Верховною Радою та парламентськими комітетами, громадською радою при МВС, комунікацією з громадськістю і ЗМІ.
 
Антон Геращенко
 
Гогілашвілі координуватиме питання щодо формування та реалізації в межах компетенції МВС держполітики з офіційного обігу наркотиків, правоохоронних заходів протидії наркоманії та наркозлочинності, реабілітації наркозалежних, соціального партнерства та взаємодії міністерства з різними релігійними і конфесійними групами в Україні.
 
Олександр Гогілашвілі