Голова Нацполіції Сергій Князєв подав у відставку

16:32, 24.09.2019
Голова Нацполіції Сергій Князєв подав у відставку

(фото: LIGA.net)

Голова Національної поліції Сергій Князєв повідомив, що подав у відставку.
 
Про це він сказав на брифінгу.
 
"Я прийняв рішення подати у відставку. Тільки що повернувся, передавши міністру заяву щодо увільнення мене з посади. Вважаю, що це крок голови поліції європейської держави. Час настав. Честь маю", - сказав Князєв.
 
На брифінгу Князєв перерахував досягнення реформування поліції: зокрема зниження рівня злочинності та ріст довіри до правоохоронців.
 
Також Князєв згадав своє призначення на посаду в лютому 2017 року і зазначив, що за 2,5 року роботи у ЗМІ неодноразово з’являлись брудні історії, але він на них не зважав, оскільки "чесно робив свою роботу".
 
Роботу в поліції Князєв назвав "справою всього свого життя". Він підкреслив, що йому та його команді вдалося зберегти аполітичність.
 
Після оголошення інформації про свою відставку, Князєв піднявся і вийшов. Відповідати на запитання журналістів про причини такого рішення він не став, зазначивши лише "Я все сказав".
 
Як пише телеграм-канал "UN - сливы и груши", Сергій Князєв пішов у відставку чисто з політичних причин
 
"Люди Богдана-Зеленського продовжують видавлювати людей Авакова з органів, щоб завести туди своїх. Якщо не виходить по-тихому, то виходить гучно. Головне, те що на виході, а як це відбувається, то вже справа друга", - йдеться в дописі.
 
"Очевидно, що найближчим часом Богдан-Зеленський заведуть свою людину на місце Князєва. Хто ним буде, поки загадка, адже Князєва мають спочатку звільнити рішенням Кабінету міністрів. І швидше за все це станеться на засіданні 25 вересня", - пише телеграм-канал.
 
 
Князєв очолював Нацполіцію з 8 лютого 2017 року.
 
Зазначимо, напередодні активісти зі Львова заявили про затримання ексдружини Князєва на кордоні з 650 тисячами євро.