68 людей травмовано через найбільший за 30 років землетрус у Албанії

09:46, 22.09.2019
68 людей травмовано через найбільший за 30 років землетрус у Албанії

Щонайменше 68 людей отримали травми різного ступеня тяжкості внаслідок землетрусу магнітудою 5,8 в столиці Албанії Тирані. Раніше повідомлялося про 52 постраждалих.

 

Про це пишуть ATA і Albanian Daily News.

 

Уточнюється, що всі постраждалі були госпіталізовані до лікарень міст Тирана і Дуррес. За словами міністра охорони здоров'я Албанії, зараз в лікарнях з травмами та забоями знаходяться 12 осіб. Спочатку налічували 49 травмованих, а пізніше кількість постраждалих зросла до 68.

 

"Це найсильніший землетрус в Албанії за останні 30 років. За попередньою інформацією, поранення отримали 68 осіб. Жертв серед них немає", - уточнила на брифінгу міністр оборони країни Олта Хацька.

 

 

Наголошується, що в Дурресі землетрус сильно пошкодив один багатоквартирний будинок, з шостого поверху якого пішла тріщина. Також відомо, що в Тирані зі старого будинку, через появу на ньому тріщин, були евакуйовані люди, а з міського університету падали уламки цегли.

 

У зв'язку з землетрусами прем'єр-міністр Албанії Еді Рама скасував свою робочу поїздку в Нью-Йорк (США), повідомляє Oranews.tv. За даними телеканалу, політик терміново вилетів з німецького Франкфурта в албанську столицю.

 

На території Албанії були зафіксовані кілька підземних поштовхів з епіцентром в Адріатичному морі. Найбільш сильними з них стали землетруси магнітудою 5,8 в Тирані, а також 5,6 поблизу портового міста Дуррес.

 

Як повідомляла УМ, в результаті двох землетрусів на півночі Філіппін 5 людей загинуло, 12 травмовано

 

Також на початку вересня потужний землетрус стався в Туреччині.