В результаті двох землетрусів на півночі Філіппін 5 людей загинуло, 12 травмовано

12:21, 29.07.2019
В результаті двох землетрусів на півночі Філіппін 5 людей загинуло, 12 травмовано

Землетруси сталися в суботу на архіпелазі Батанес, розташованого на північ від Лусона, головного острова Філіппін. Про це заявив місцевий чиновник, передає УНН з посиланням на Сіньхуа.

 

Губернатор Батанес Марілоу Кайко повідомила місцевим ЗМІ, що п'ять людей загинули і 12 постраждали в результаті першого землетрусу магнітудою 5,4, який стався перед світанком в суботу. Історична будівля церкви та інші будинки були пошкоджені, додала вона.

 

Перший землетрус, який стався в 4:16 за місцевим часом приблизно в 12 км на північний схід від поселення Ітбаят з вогнищем на глибині 12 км. Другий землетрус магнітудою 6,4 стався в 7:38 за місцевим часом. Філіппінський інститут вулканології і сейсмології заявив, що другий землетрус сталося в 19 км на північний захід від Ітбаята з вогнищем на глибині 43 км. Обидва землетруси були тектонічного походження.

 

Директор інституту Ренато Солідум повідомив місцевої радіостанції, що землетрус такої інтенсивності може завдати невеликого збитку будинкам і об'єктам інфраструктури.

 

За даними інституту, підземні поштовхи також відчувалися в містах Баско і Сабтанг.

 

Очікуються афтершоки, повідомили в інституті. 

 

Як повідомляла УМ, недалеко від Стамбула трапився землетрус в магнітудою 4,6.