Україну струсануло: зареєстровано землетрус в Закарпатті магнітудою 2,2

10:53, 16.08.2023
Україну струсануло: зареєстровано землетрус в Закарпатті магнітудою 2,2

Даний землетрус не несе загрози для населення та об'єктів критичної інфраструктури України. (Фото: Фейсбук Головний центр спеціального контролю)

Увечері 15 серпня в Україні стався землетрус.

 

Як інформує УМ, про це повідомили в Головному центрі спеціального контролю у Фейсбуці.

 

За даними фахівців, підземні поштовхи магнітудою 2,2 зафіксували на Закарпатті о 16:43. Епіцентр землетрусу знаходився на відстані 23 кілометрів на схід від м. Ужгород, на глибині 3 кілометрів.

 

“За класифікацією землетрусів відноситься до ледве відчутних. Коливання відчуваються тільки окремими людьми, які знаходяться в спокійному стані всередині приміщення, особливо на верхніх поверхах. Даний землетрус не несе загрози для населення та об’єктів критичної інфраструктури України”, – повідомили фахівці.

 

Зазначається, що це вже другий землетрус на Закарпатті за останній тиждень. Раніше землетрус був зареєстрований 10 серпня з магнітудою 2,4.

 

Наприкінці липня на Закарпатті також було зафіксовано землетрус. Тоді його магнітуда становила 2,1 за шкалою Ріхтера, а епіцентр був неподалік Сваляви.

 

Ще один землетрус стався у липні на Полтавщині. 23 числа там зафіксували підземні поштовхи магнітудою 2,6. Землетрус на глибині 7 кілометрів зафіксували за 20 км на захід від Полтави.

 

Як повідомляла УМ, Закарпаття вночі трусануло – землетрус сягнув більше 3 балів.