Олег Сенцов закликав українців не ворогувати один з одним

11:19, 16.09.2019
Олег Сенцов закликав українців не ворогувати один з одним

Олег Сенцов: Як можна ворогувати один з одним, якщо у нас є Путін? (кадр відео)

Звільнений із російської колонії Олег Сенцов зазначив, що за останні п'ять років в Україні змін відбулося менше, ніж він очікував, і "всі воюють з усіма".
 
Про це Олег Сенцов написав у Фейсбуку.
 
"Минув тиждень із моменту мого звільнення. Мені, як людині, яка прибула на машині часу з 2014-го року, було цікаво подивитися, які зміни відбулися в країні і в людях", - написав він.
 
Режисер додав, що "тиждень, звісно ж, короткий термін", але він встиг "багато де побувати і багато з ким поспілкуватися".
 
"Попередніх висновки поки два: 1. Змін за 5 років не так уже й багато, як я очікував. 2. Усі воюють з усіма", - констатував Олег Сенцов.
 
"Це все дуже засмучує. Як можна ворогувати один з одним, якщо у нас є Путін? Але надій на краще я все одно не втрачаю. Всім гарного тижня. Слава Україні!", - написав режисер.
 
Нагадаємо, раніше Олег Сенцов розповів, що за два тижні до виборів президента в Україні 2014 року окупанти пропонували йому скосити строк, якщо він дасть "викривальні свідчення на когось з Києва".
 
 
На форумі YES у Києві Олег Сенцов зізнався, що дратував наглядачів у тюрмі тим, що вирізав жовту і блакитну стрічки, наклеїв їх на банку, написав на ній "Слава Україні" і ставив на помітне місце.
 

Як повідомляла "УМ", 7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін утримуваними особами у форматі "35 на 35".

 

В Україну в рамках обміну прибули 35 українців, серед яких політв’язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизанович, а також захоплені Росією біля Керченської протоки моряки.

 

Натоміть Росії були видані 35 засуджених, 11 з них були помилувані, 19-м скасовано запобіжний захід, двоє вже перебували на волі, одного було передано російській стороні раніше. Одним з переданих був Володимир Цемах.