Зеленський ветував закон про хімічну кастрацію для педофілів

13:47, 04.09.2019
Зеленський ветував закон про хімічну кастрацію для педофілів

4 вересня Зеленський повернув парламенту закононопроєкт зі своїми пропозиціями. Він передбачає застосування хімічної кастрації у разі зґвалтування особи віком до 14 років.

 

Відповідне повідомлення оприлюднено на сторінці проходження законопроекту на сайті парламенту в середу. "04.09.2019 - повернуто з пропозиціями президента", - йдеться в повідомленні.

 

Зазначається, що примусова кастрація полягає у введенні засудженому антиандрогенних препаратів, які складаються з хімічних речовин. Вони мають знизити сексуальну активність.

 

Згідно з проєктом, примусова хімічна кастрація не застосовується до осіб молодших за 18 років і старших за 65 років.

 

Також Кабмін має протягом двох місяців створити публічний реєстр осіб, засуджених за зґвалтування неповнолітніх.

 

Як повідомляла УМ, в Україні буде створено відкритий реєстр педофілів та запроваджено примусову хімічну кастрацію для людей, які вчинили злочини сексуального характеру відносно неповнолітніх. Відповідний законопроект №6449 на засіданні 11 липня підтримали 247 нардепів.
 

Ухваленим законом ВР також доповнила Кримінальний кодекс статтею 59-1 про примусову хімічну кастрацію, згідно з якою покарання полягає в примусовому введенні засудженому антиандрогенних препаратів, які складаються з хімічних речовин, метою яких є зниження лібідо і сексуальної активності. 

 

Крім того, законопроект передбачає посилення кримінальної відповідальності за злочини сексуального характеру проти малолітніх і неповнолітніх: позбавлення волі терміном від 7 до 15 років за зґвалтування неповнолітніх (нині - до 12 років).

 

Передбачається також, що над особами, які скоїли зазначені вище злочини, має бути встановлено довічний адміністративний нагляд поліції.

 

Згідно із законопроектом, розпусні дії щодо особи, яка не досягла 16-річного віку, каратимуться позбавленням волі на термін до п’яти років (нині можливе обмеження або позбавлення волі на той же термін).

 

 
 
23 червня в Києві в озері Вирлиця знайшли убитим 9-річного хлопчика. У поліції повідомили, що на тілі дитини були "численні колото-різані рани".
 
 
19 червня, при обшуку в одному з домогосподарств на Одещині поліцейські виявили тіло 11-річної дівчинки у вигрібній ямі.