Підозрюваний у вбивстві 11-річної Даші арештований без права на заставу

19:01, 21.06.2019
Підозрюваний у вбивстві 11-річної Даші арештований без права на заставу

Підозрюваний у вбивстві дівчинки проходитиме психіатричну експертизу (фото: "Думська")

Суд арештував на два місяці без права застави 22-річного Миколу Тарасова, якого обґрунтовано підозрюють у вбивстві 11-річної Даші Лук'яненко.
 
Про це повідомляє прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.
 
"За клопотанням прокуратури Одещини судом взято під варту без права на заставу підозрюваного у жорстокому вбивстві дівчинки в Іванівському районі", - йдеться в повідомленні в Твіттер.
 
Чоловіка підозрюють за чотирма статтями Кримінального кодексу: частина 2 ст. 146, частина 4 ст. 152, пункти 2 і 10 частини 2 ст. 115, ст. 297 - "викрадення", "замах на зґвалтування неповнолітнього", "вбивство неповнолітнього, поєднане із згвалтуванням" і "наругу над тілом".
 
Як пише "Думская", підозрюваний повністю визнав свою провину і погодився з призначеним йому запобіжним заходом.
 
На запитання, чому він убив Дашу, відповів, що "не знає". Крім того, Тарасов стверджує, що сліди злочину знищував самостійно, ніхто йому не допомагав.
 
Найближчим часом Тарасова направлять на судово-психіатричну експертизу, яка повинна встановити, чи міг він в останній момент скоєння злочину усвідомлювати свої дії та відповідати за вчинки.
 
11-річна Даша Лук'яненко зникла вдень 13 червня по дорозі на заняття танцями в смт Іванівка. З того дня дитину розшукували сотні людей - співробітники поліції, Нацгвардії, ДСНС, волонтери, в спецоперації були задіяні водолази, а також авіація.
 
Підозрюваного у вбивстві 11-річної Даші Лук'яненко затримали ввечері 19 червня.