Прокуратура вимагає скасувати рішення про затвердження оновленого Генплану Ірпеня

10:53, 30.08.2019
Прокуратура вимагає скасувати рішення про затвердження оновленого Генплану Ірпеня

Києво-Святошинська місцева прокуратура Київської області встановила, що Ірпінська міськрада 19 грудня 2018 р прийняла рішення "Про затвердження містобудівної документації - оновленого Генерального плану м.Ірпінь", який суперечить інтересам Ірпінської територіальної громади та без урахування державних, громадських і приватних інтересів .

 

"Зокрема, оновленим Генеральним планом передбачається незаконна зміна цільового призначення земель, зокрема меліорованих і сільськогосподарських земель колишнього колективного-сільськогосподарського підприємства" Рубежівський". Крім того, в порушення вимог ст. 17 закону України "Про регулювання містобудівної діяльності "Ірпінською міськрадою не приведено у відповідність до генерального плану план зонування, який затверджений ще в 2013 році. Інтереси суміжних територіальних громад, в частині врегулювання питання територій спільні інтереси також враховані не були", - повідомляє в четвер прес-служба прокуратури Київської області.

 

Крім того, йдеться в інформації, затвердження на місцевому рівні містобудівної документації відбулося без проведення громадського обговорення проектів оновленого генплану м.Ірпінь, а містобудівна документація до моменту розгляду на архітектурно-містобудівній раді не була розглянута державними органами, які відповідно до закону мають повноваження щодо її розгляду.

 

У зв'язку з вищенаведеним, Ірпінський відділ Києво-Святошинської місцевої прокуратури подав позовну заяву в інтересах держави до Ірпінської міської ради Київської області про визнання протиправним та скасування вищевказаного рішення і визнання протиправними дій органу місцевого самоврядування.

 

Як повідомляла УМ, Генеральна прокуратура підготувала підозру колишньому меру Ірпеня, кандидату у народні депутати, Володимиру Карплюку.

 

Місцева громада змусила піти у відставку скандального мера Володимира Карплюка, якому висували підозри в корупції, натомість останній не лише не відійшов від справ, а продовжує ляльководити чиновниками як голова інвестиційної ради.