Колишньому меру Ірпеня Володимиру Карплюку анонсували підозру

09:43, 19.07.2019
Колишньому меру Ірпеня Володимиру Карплюку анонсували підозру

Генеральна прокуратура підготувала підозру колишньому меру Ірпеня, кандидату у народні депутати, Володимиру Карплюку, її планують вручити 19 липня.

 

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

 

"Сьогодні на 12:00 до Генеральної прокуратури для вручення підозри та інших процесуальних дій запрошений колишній голова міста Ірпінь Володимир Карплюк", - написала вона і виклала фото повістки.

 

Карплюку підготували підозру у кримінальному провадженні за ч.4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах).

 

"Випереджаючи заяви про "політичні переслідування", зазначу лише, що в кримінальному провадженні, де фігурує відомий мер Київщині, лише суцільна економіка", - відзначила Сарган.

 

 

Сам Карплюк напередодні називав інформацію про підготовку йому підозри фейком.

 

"Кандидату в народні депутати України по 95 округу Володимиру Карплюку не вручали, не оголошували повідомлення про підозру у вчиненні жодних злочин. Інформація про це є провокацією з боку політичних опонентів, поширена виключно у ЗМІ та не підтверджена на сайті Генпрокуратури України", - написав він у Facebook.

 

Як повідомляла УМ, для міста Ірпінь, що під Києвом, 2018 рік виявився гарячим на події. Місцева громада змусила піти у відставку скандального мера Володимира Карплюка, якому висували підозри в корупції, натомість останній не лише не відійшов від справ, а продовжує ляльководити чиновниками як голова інвестиційної ради.