Трамп хоче запросити Путіна на саміт G7 в якості гостя

11:09, 25.08.2019
Трамп хоче запросити Путіна на саміт G7 в якості гостя

Дональд Трамп раніше говорив, що підтримав би повернення Росії до "Великої сімки", якби хтось висловив таку пропозицію (фото з відкритих джерел)

Президент США Дональд Трамп заявив, що запросити президента Росії Володимира Путіна на наступний саміт "Великої сімки", що відбудеться у Сполучених Штатах, "безумовно можливо". 
 
Про це повідомляє BNN Bloomberg.
 
Як ідеться в повідомленні, про те, що запрошення Путіна в якості гостя на саміт G7 з боку Трампа "безумовно можливо", президент США заявив 25 серпня у Біарріці (Франція), де проходить саміт "Великої сімки".
 
Як зазначає Bloomberg, Трамп заявив, що, "можливо, він запросить Путіна в якості гостя, але поки не знає".
 
Раніше Трамп закликав повернути Росію до "Великої сімки", виключену в 2014 році за агресію в Україні та анексію Криму, проте країни-члени G7 виступили проти цього.
 
19 серпня 2019 року на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним президент Франції Еммануель Макрон заявив, що питання повернення до формату "Великої вісімки" і нормалізації відносин між Росією та ЄС залежить від урегулювання ситуації на сході України.
 
20 серпня президент США Дональд Трамп заявив, що він би підтримав повернення Росії до "Великої сімки", якби хтось висловив таку пропозицію.
 
У свою чергу Німеччина та Велика Британія відкинули пропозицію президента США Дональда Трампа про повернення Росії до країн G8.
 
22 серпня президент України Володимир Зеленський заявив, що повернення Росії до складу "Великої сімки"   можливе лише за умови повернення Україні окупованого Криму, припинення бойових дій на Донбасі та звільнення українських політв'язнів і моряків. 
 
Також Зеленський зателефонував президенту Європейської ради Дональду Туску та закликав ЄC "виявити рішучу позицію стосовно неможливості повернення РФ до "Великої сімки" без усунення причин, через які Росію з неї було свого часу виключено".
 
У свою чергу Туск виступив категорично проти повернення Росії до складу "Великої сімки" та заявив, що вважає більш правильним "запросити Україну, як гостя, на наступну зустріч G7".
 
Як відомо, до складу G7 входить сім країн: США, Канада, Великобританія, Німеччина, Франція, Італія та Японія.