Полозов: є певні сили, зацікавлені в тому, щоб повернення українських військовополонених і політв’язнів затягувалося

09:49, 22.08.2019
Полозов: є певні сили, зацікавлені в тому, щоб повернення українських військовополонених і політв’язнів затягувалося

Це не перша спроба вийти на якісь домовленості щодо звільнення українських політв'язнів із кремлівського полону, але все це зривалося.

 

Керівник групи адвокатів моряків Микола Полозов прокоментував інформацію в РосЗМІ про можливе повернення в Україну бранців Кремля, передає 5 канал. 

 

"Я це питання не коментую. Насамперед, аби не нашкодити необережним словом тим процесам, які зараз відбуваються. Тут важливо розуміти, що це не перша спроба вийти на якісь домовленості. І до цього все доходило буквально до фінальної стадії – і все це зривалося. Є певні сили, зацікавлені в тому, щоб повернення українських військовополонених і політв’язнів затягувалося. Тому, зважаючи на інтереси своїх підзахисних, я, доки не відбудеться будь-яка подія, коментувати це не буду", – сказав адвокат.

 

На запитання ведучої, яка ймовірність, що цього разу повернення моряків і політв’язнів відбудеться успішно, Полозов сказав: "Нині, за моєю інформацією, все дуже серйозно. Тому я і не можу, на жаль, надати коментарі".

 


Джерело: https://censor.net.ua/ua/v3144144

Як повідомляла УМ, Росія може видати засуджених Балуха, Гриба, Карпюка, Клиха та Кольченка Україні
 
 
у СІЗО «Лефортово» у Москві офіційно підтвердили, що до них перевели п’ятьох українських політв’язнів — Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олександра Кольченка, Володимира Балуха та Романа Сущенка.

 

В Росії Миколу Карпюка та Станіслава Клиха звинуватили у тому, що вони нібито воювали в 1994-1995 роках проти армії Росії на стороні президента Ічкерії Джохара Дудаєва.

 

Чоловіків у 2016 році російська правозахисна організація "Меморіал" визнала політв’язнями.
 

Під час розслідування російські силовики катували затриманих, вибивали зізнання. Микола Карпюк та Станіслав Клих своєї провини не визнали.
 

Однак їх засудили до тривалого ув’язнення: Миколі Карпюку дали 22 з половиною роки ув’язнення, Станіславу Клиху - 20.

 

Олександр Кольченко - активіст з Криму, який 2014 року брав участь у мітингах проти окупації півострову Росією.
 

16 травня 2014 року заарештований у Сімферополі за звинуваченням у підпалі офісів "Єдиної Росії" і "Російської общини Криму" та підготовці вибуху біля меморіалу Вічного вогню. 23 травня вивезений до Москви.