У прокуратурі показали, як екстрадували «короля наркоінтернету»

15:16, 18.08.2019
У прокуратурі показали, як екстрадували «короля наркоінтернету»

(https://www.facebook.com/kyiv.gp.gov.ua)

Засновника мережі з поширення наркотиків TeleGrass Амоса Дов Сільвера у ніч на 18 серпня екстрадували до Ізраїлю.

 

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва у Facebook.

 

"Іноземець був відправлений рейсовим літаком з міжнародного аеропорту Бориспіль у супроводі співробітників Служби безпеки та підрозділу "Альфа", - йдеться у повідомленні.

 

Затриманого вже передали правоохоронцям Ізраїлю.

 

 

Амос Дов Сільвер - активіст руху за легалізацію марихуани. Він має подвійне громадянство США та Ізраїлю. У березні 2019 року був заарештований в Києві за запитом влади Ізраїлю. Там його звинувачують в керуванні злочинною організацією, яка налагодила масовий збут наркотичних речовин.

 

2017 року він створив мережу для поширення марихуани TeleGrass, яка працювала в Telegram. За даними ізраїльської поліції, через мережу також продавали кокаїн і екстазі.

 

В інтерв'ю ізраїльській газеті Haaretz він розповідав, що розглядає TeleGrass в першу чергу як ідеологічний проєкт - "крок на шляху до легалізації марихуани".

 

В Ізраїлі він мав проблеми з законом. Його заарештовували за торгівлю марихуаною, а його водійські права анулювали після того, як він зізнався психіатру, що курив за кермом.

 

 

15 серпня Амос Дов Сільвер, відомий як "король наркоінтернету", втік від українських правоохоронців у київському аеропорту прямо перед депортацією до Ізраїлю. 

 

Як повідомляла УМ, СБУ затримала ізраїльського «короля наркоінтернету», який втік під час екстрадиції.  Також правоохоронці затримали трьох працівників СБУ, яких підозрюють у допомозі втечі наркоторгівця з аеропорту "Бориспіль".