СБУ підтвердила втечу ізраїльського «наркобарона» Амоса Дов Сільвера

17:34, 16.08.2019
СБУ підтвердила втечу ізраїльського «наркобарона» Амоса Дов Сільвера

(facebook.com/amos.silver)

Служба безпеки підтвердила втечу з-під охорони працівників відомства засновника віртуальної мережі збуту наркотиків Telegrass Амоса Дова Сільвера, якого мали екстрадувати в Ізраїль.


Про це повідомили в прес-службі СБУ.

 

«СБ України проводить службове розслідування за фактом втечі із приміщення міжнародного аеропорту «Бориспіль» громадянина Ізраїлю Амоса Дов Сільвера під час проведення екстрадиційних процедур», — йдеться у повідомленні.

 

Також СБУ відсторонила від виконання обов’язків тих працівників, які охороняли «наркокороля».

 

У відомстві додали, що їхні працівники розшукують втікача.

 

СБУ супроводжувала Сільвера в аеропорту «Бориспіль», звідки його 15 серпня мали екстрадувати до Ізраїлю, але «наркобарону» вдалося втекти.

 

Як повідомляє DW, в аеропорту з чоловіка зняли електронний браслет, він пройшов паспортний контроль і зник у зоні магазинів Duty-Free. Ізраїльські правоохоронці зазначили, що разом з українськими колегами розшукують втікача.

 

Водночас у Прикордонслужбі України заявили в коментарі Укрінформу, що Дов Сільвер не проходив паспортний контроль.

 

«Він не підходив навіть до лінії паспортного контролю. В якій зоні аеропорту міг зникнути даний громадянин, прикордонникам невідомо, адже прикордонна перевірка проводиться останньою. До неї він не дійшов», — сказали у відомстві.

 

Амос Дов Сільвер - активіст руху за легалізацію марихуани. Він має подвійне громадянство США та Ізраїлю. У березні 2019 року був заарештований в Києві за запитом влади Ізраїлю. Там його звинувачують в керуванні злочинною організацією, яка налагодила масовий збут наркотичних речовин.

 

2017 року він створив мережу для поширення марихуани TeleGrass, яка працювала в Telegram. За даними ізраїльської поліції, через мережу також продавали кокаїн і екстазі.

 

В інтерв'ю ізраїльській газеті Haaretz він розповідав, що розглядає TeleGrass в першу чергу як ідеологічний проєкт - "крок на шляху до легалізації марихуани".

 

В Ізраїлі він мав проблеми з законом. Його заарештовували за торгівлю марихуаною, а його водійські права анулювали після того, як він зізнався психіатру, що курив за кермом.