Поліція затримала нападника на депутата Купрія

19:35, 16.08.2019
Поліція затримала нападника на депутата Купрія

Поліцейські Київської області завершили операцію "Перехоплення", затримавши нападника на народного депутата Віталія Купрія.

 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Київській області.

 

Ним виявився 23-річний житель іншої держави, який має посвідку на тимчасове проживання в Україні.

 

 

Також знайшли автомобіль, на якому зникли нападники. Транспортний засіб з іноземною реєстрацією вилучено у якості речового доказу. 

 

Наразі працівники поліції встановлюють усі обставини нападу та мотиви правопорушення.

 

За фактом нападу на народного депутата відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

 

16 серпня двоє невідомих напали на народного депутата Віталія Купрія у Київській області. Його облили рідиною, схожою на екскременти, і зникли на автомобілі "Опель".

 

"16 серпня, близько 10 години, двоє невідомих напали на народного депутата. Забризкали чоловікові обличчя сльозогінним газом "Терен-4" та облили йому одяг рідиною з різким неприємним запахом, схожим на екскременти", - повідомили в поліції. 

 

Пізніше у Facebook народний депутат Віталій Купрій повідомив, що напад стався на нього.

 

"Щойно на мене здійснили уже 3 чи 4 замах. Мене попекли балончиком з рідиною, у мене тут все плече смердить...Такої чеченської зовнішності двоє молодиків, одна дівчина, "Опель"... Я бився з ними, вибито тут у мене і пошкоджено піджак. У мене зараз все пече, і рука, і все...Зараз викликали швидку", -  заявив Купрій. 

 

 

Пізніше Купрій опублікував фото відео зловмисників. Нардеп звинувачує у замовлені замаху на нього головного військового прокурора Анатолія Матіоса та підприємця Володимира Теслю.

 

За словами Купрія, охоронцям житлового комплексу, біля якого на нього напади, вдалося вихопити в одного з нападників сумку з документами та телефоном.

 

Народний депутут стверджує, що на нього напав громадянин Чечні Руслан Хажмурзаєв.