СЦКК: Ремонт мосту в Станиці Луганській наразі не можливий

11:57, 04.08.2019
СЦКК: Ремонт мосту в Станиці Луганській наразі не можливий

Розмінування мосту та прилеглих територій у Станиці Луганській не розпочалося через відсутність гарантій безпеки з боку російських окупантів.

 

Про це заявив керівник української сторони Спільного центру контролю та координації припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін полковник Олександр Борщевський, повідомляє  прес-центр Операції Об’єднаних сил.

 

Олександр Борщевський провів зустріч із заступником Голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Марком Етерінгтоном щодо реалізації положень Мінських угод.

 

Зі слів офіцера, насамперед необхідно розпочати роботу з розмінування територій.

 

"Піротехнічні роботи мають відбутись не тільки на прилеглих до КПВВ територіях, а й на ділянці біля зруйнованого мосту, щоби розпочати його ремонт”, — повідомили у прес-центрі ООС.

 

Борщевський наголосив, що існує розуміння з боку Спостережної місії ОБСЄ щодо вирішення цього питання.

 

“Але, на жаль, поки немає реальних підтверджень з боку російських окупаційних адміністрацій так ОРЛО щодо початку цих робіт. Основна причина, чому не відбувається початок робіт з ремонту мосту — відсутність гарантій безпеки для наших фахівців з розмінування з боку незаконних збройних формувань. Відповідні запити по лінії ОБСЄ відправлені, але відповіді щодо отримання гарантій саме для наших фахівців і допуску їх до проведення робіт немає”, — повідомили у прес-центрі ООС зі слів Борщевського.

 

Як повідомляла УМ, станом на п'ятницю, 2 серпня, піротехнічні підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій, які проводять розмінування території біля зруйнованого моста через Сіверський Донець у Станиці Луганській знайшли 31 міну.

 

Раніше у Мінську домовилися з 1 серпня почати розмінування біля мосту в Станиці Луганській.

 

Нагадаємо, у Станиці Луганській відбувся перший етап відведення сил. При цьому штаб ООС не вважає відведення сил у Станиці Луганській послабленням.