У Мінську домовилися з 1 серпня почати розмінування біля мосту в Станиці Луганській

23:03, 31.07.2019
У Мінську домовилися з 1 серпня почати розмінування біля мосту в Станиці Луганській

(фото president.gov.ua)

На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську домовилися з 1 серпня ремонтувати міст та розміновувати прилеглі до мосту території у Станиці Луганській.

 

Про це повідомила речниця представника в Тристоронній контактній групі, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

 

"Українська сторона надала свої пропозиції щодо ремонту мосту у Станиці Луганській. Досягнуто домовленості щодо початку розмінування прилеглих до мосту територій від завтрашнього дня", - написала вона у Фейсбук.

 

За її словами, до початку ремонту на мосту має бути прибрано блокпост та символи квазіугруповань НЗФ ОРЛО, подальший демонтаж фортифікаційних споруд в районі Станиці Луганської повинен бути одночасним та дзеркальним.

 

Вондночас, Оліфер зазначила, що в гуманітарній підгрупі продовжують працювати над підтвердженням утримуваних осіб та готують все необхідне для подальшого звільнення людей.

 

"Активізовано роботу з пошуку зниклих безвісти: найближчим часом буде узгоджено алгоритми ідентифікації та передачі останків загиблих", - зазначила вона. 

 

Також, зазначила вона, в підгрупі з соціально-економічних питань працюють над питаннями життєзабезпечення Донбасу.

 

 
За повідомленням штабу, раніше окупанти відійшли від пішохідного мосту у Станиці Луганській.
 
Нагадаємо, 10 червня окупанти зірвали домовленості щодо запланованого розведення сил та засобів поблизу Станиці Луганської. За даними штабу ООС, починаючи із 7 червня бойовики обстрілювали розташовані в цьому районі позиції українських підрозділів, про що зазначено у звіті місії ОБСЄ.