Віталій Кличко подав позов проти генерального директора телекомпанії «1+1» Олександра Ткаченка

12:45, 26.07.2019
Віталій Кличко подав позов проти генерального директора телекомпанії «1+1» Олександра Ткаченка

Міський голова Києва Віталій Кличко з братом Володимиром вже подали позов про захист честі та гідності проти телекомпанії «1+1» через маніпуляції. Ціна позову — 10 мільйонів гривень.


Про це міський голова Києва заявив під час пресконференції, пише Громадське

 

«Ми подали позов до суду на канал 1+1. Як можна говорити про незаангажованість цього телеканалу, якщо його гендиректора називають одним з основних претендентів на посаду голови КМДА? Про наступ на свободу слова тут не йдеться», — зазначив Кличко.

 

Він додав, що телеканал «поливає брудом» його та брата. Кличко певен, що проти них розгорнута компанія з дискредитації, до чого причетні соратники Януковича.

 

Раніше Віталій Кличко вже анонсував позов і наводив приклад цих, на його думку, маніпуляцій.

 

«Наприклад, озвучили, що скляний «міст Кличка» — вкрали гроші, що міст коштував скількись грошей, а став удвічі дорожчим... Вартість мосту не зросла, вони зманіпулювали: взяли всі гроші, які пішли на Володимирську гірку, на парк Хрещатий, на укріплення стінок тощо», — сказав міськголова.

 

Зі свого боку, «1+1 медіа» оприлюднила свою заяву, в якій ідеться, що «їм не страшно», і що Кличко використовує судову систему як «інструмент залякування незалежних ЗМІ», та не назвав, що саме викликало його обурення.

 

Нагадаємо, 24 липня Офіс президента попросив у Кабінету міністрів внести подання на звільнення голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка.

 

Раніше міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, який підтвердив йому чутки про розділення повноважень мера столиці і очільника Київської міської державної адміністрації.