«Слуга народу» хоче оскаржити перемогу Балоги в окрузі на Закарпатті

14:08, 23.07.2019
«Слуга народу» хоче оскаржити перемогу Балоги в окрузі на Закарпатті

Віктор Балога (фото: facebook.com)

У партії "Слуга народу" планують оскаржити результати виборів у 10 округах, в одному з яких переміг чинний депутат Віктор Балога.
 
Він каже, що не проти перерахунку голосів, але це має бути на певних умовах.
 
"Ми плануємо оскаржити результати виборів у 10 округах, де були виявлені найбільші порушення під час голосування! Хоча підкуп виборців був зафіксований у понад 30 округах, однак вплинути на результати голосування це може лише в 10", - сказано в заяві "Слуги народу".
 
Зокрема, в партії хочуть перерахунку голосів у Закарпатській області у 69-му окрузі, де, за даними ЦВК, переміг Віктор Балога.
 
У політсилі стверджують, що там зафіксовано багато порушень і масовий підкуп. 
 
"А ми вже думали, що "ера гречки" пройшла. Та опоненти всіми можливими способами доводять зворотні факти", - йдеться у заяві.
 
У свою чергу Балога заявив, що не проти перерахунку голосів.
 
"Хочете перераховувати - давайте перераховувати. Але всі голоси, на всіх дільницях по всьому окрузі. Щоб більше ніхто, ніколи не сумнівався у виборі закарпатців. І хай результати встановлюють комісії, у яких мої опоненти і так мають більшість, а не суди", - сказав він.
 
Балога стверджує, що не знає ні про які порушення, які начебто були на його окрузі і які б могли бути підставою для оскарження результатів через суд. 
 
"Ви ж знаєте, дорогі друзі, що судді у нас - це такі люди, які не читають закони, а у всьому підтримують того, хто представляє владу. І в історії України вже був період в 2012 році, коли суди Януковича, а не виборці, встановлювали в окремих округах результати виборів. А це - чистий бєзпрєдєл", - заявив Балога.