Парубій вимагає від правоохоронців надати відомості про перебування Шарія, Клюєва та Кузьміна в Україні

12:04, 03.07.2019
Парубій вимагає від правоохоронців надати відомості про перебування Шарія, Клюєва та Кузьміна в Україні

(фото: Андрій Парубій/Facebook)

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій звернувся до Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби з приводу надання інформації про перебування екс-секретаря РНБО, колишнього першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна протягом останніх п’яти років на території України.

 

Відповідні запити Парубій оголосив в парламенті, пише УНІАН.

 

Так, він звернувся до Держприкордонслужби з проханням надати відомості, чи перебував на території України Кузьмін протягом останніх п’яти років.

 

Також спікер просить ГПУ і СБУ надати дані, чи повертався Кузьмін після виїзду з України на її територію протягом останніх п’яти років.

 

Аналогічні звернення на засіданні парламенту Парубій оголосив щодо відеоблогера Анатолія Шарія та екс-депутата від Партії регіонів, колишнього глави адміністрації екс-президента Віктора Януковича Андрія Клюєва.

 

Парубій наголосив, що він чітко сформулював свої питання до цих силових органів, оскільки раніше надані ними відписки "призвели і до рішення суду, і до рішення Центральної виборчої комісії" про реєстрацію вказаних осіб кандидатами в народні депутати України.

 

Він вважає, що після отримання необхідних відповідей ЦВК має скасувати своє рішення про реєстрацію цих осіб кандидатами у народні депутати.

 

Парубій заявив: "Реванш не пройде!". За його словами, не можна допустити, щоб "проросійські маріонетки і люди, які працювали проти України ці п’ять років, мало право балотуватися в український парламент".

 

Як повідомляла УМ, Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатом у народні депутати колишнього депутата від "Партії регіонів" і екс-главу Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва.

 

Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков написав листа главі Центральної виборчої комісії Тетяні Сліпачук. У звернення міністр просить переглянути реєстрацію у кандидати в народні депутати Андрія Клюєва, екс-главу Адміністрації президента за часів Віктора Януковича.

 

Також вчора на Майдані Незалежності у столиці зібралися на акцію протесту близько 500 осіб. Активісти обурені реєстрацією Андрія Клюєва та Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати.