Клімкін йде у «політичну відпустку»(відео)

13:51, 01.07.2019
Клімкін йде у «політичну відпустку»(відео)

Міністр закордонних справ Павло Клімкін вирішив піти у політичну відпустку для формування "справжньої команди".


Про це Клімкін повідомив у відеозверненні на Facebook.


"Незалежно від того, яке рішення і коли прийме Рада щодо моєї відставки, я прийняв рішення піти у відпустку - вважаю, що це буде чесно і правильно. Але не просто у відпустку, а політичну відпустку, оскільки у півсили працювати не можу, і саме зараз прийшов час будувати справжню політичну команду", - сказав Клімкін.

 

Він подякував усім за підтримку і розуміння, а також акцентував, що внутрішні дискусії мають нас посилювати, а Росію - послаблювати.

 

 

"Ми всі говоримо одним голосом, вимагаючи у Росії негайного і безумовного звільнення всіх наших моряків, політичних в'язнів і заручників. Але одночасно розуміємо, яку пастку нам намагалася підлаштувати Росія, - зганьбити наших моряків, удавати, що вони скоїли якийсь злочин, судити їх за російськими законами, фундаментально послабити нашу позицію щодо окупованого Криму і щодо судових позовів, за якими Росія муситиме заплатити мільярди", - наголосив Клімкін.

 

Як повідомляла УМ, напередодні Зеленський розкритикував Клімкіна через відповідь на ноту Росії щодо звільнення моряків. За словами президента, Клімкін не говорив із ним про відповідь на ноту Росії щодо утримуваних Кремлем українських моряків.
 
 
Водночас міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що його відомство мало повноваження без погоджень із президентом направляти відповідь на російську ноту.