Верховний Суд відхилив апеляцію Центрвиборчкому на участь Саакашвілі у виборах

10:58, 29.06.2019
Верховний Суд відхилив апеляцію Центрвиборчкому на участь Саакашвілі у виборах

(фото: facebook.com / Міхеїл Саакашвілі)

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відхилив апеляційну скаргу ЦВК щодо реєстрації кандидатів у народні депутати від партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі.
 
Рішення було ухвалено сьогодні вночі, повідомляє "Укрінформ".
 
Тобто суд залишив чинним рішення Шостого апеляційного адміністративного суду міста Києва, який скасував постанову ЦВК про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати від партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі та зобов'язав повторно розглянути подані цією політсилою документи.
 
"... Верховний Суд постановив: апеляційну скаргу Центральної виборчої комісії залишити без задоволення, рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 25 червня 2019 року - без змін. Постанова набирає законної сили з дати її прийняття та оскарженню не підлягає", - ідеться в рішенні суду.
 
Таким чином, ЦВК має повторно розглянути документи партії "Рух нових сил", подані на реєстрацію для участі в позачергових парламентських виборах.
 
Присутні на засіданні після оголошення рішення скандували "Суду - повага". Другий номер у списку "Руху нових сил" Давід Сакварелідзе повідомив, що сьогодні вдень партія повторно подаватиме документи до ЦВК.
 
Також Сакварелідзе зазначив, що партія буде "доводити політичну і кримінальну провину ЦВК".
 
Нагадаємо, раніше ЦВК відмовила у реєстрації кандидатам від партії Міхеіла Саакашвілі "Рух нових сил". 25 червня Шостий апеляційний адміністративний суд Києва підтримав оскарження командою партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі відмови ЦВК зареєструвати список політсили на виборах.