Пожежа в Нотр-Дамі могла статися через непогашену цигарку

20:43, 26.06.2019
Пожежа в Нотр-Дамі могла статися через непогашену цигарку

Слідство вважає, що пожежа у Соборі Паризької Богоматері могла бути викликана непогашеною цигаркою або порушенням в роботі електричної мережі.
 
Про це повідомляє Le Figaro.
 
Як запевнив представник прокуратури Парижу, посилаючись на результати попереднього розслідування, ніщо не вказує на злочинний навмисний підпал собору.
 
Як зазначається, прокуратура закрила кримінальну справу про навмисний підпал і відкрила розслідування за фактом ненавмисної шкоди через порушення правил безпеки.
 
Як повідомляла "УМ", Собор Паризької Богоматері загорівся ввечері понеділка, 15 квітня, близько 18.50 за місцевим часом. Під час пожежі загорілося горище будівлі, згодом обвалилися дах і шпиль Собору. Пожежу пов'язують з ремонтом, який тривав у приміщенні.
 
Уранці 16 квітня пожежу в Нотр-Дамі вдалося зупинити. Частину святинь, в тому числі терновий вінець Ісуса Христа, вдалося врятувати з палаючого Собору Паризької Богоматері.
 
Як стало відомо пізніше, працівники Собору Паризької Богоматері протягом 23 хвилин самостійно шукали джерело займання після того, як спрацювала пожежна сигналізація.
 
Настоятель Собору Паризької Богоматері повідомив, що можливою причиною пожежі у храмі міг стати комп'ютерний збій.
 
Нагадаємо також, парламент Франції схвалив законопроект про відновлення собору Нотр-Дам.
 
Зазначимо, одразу після пожежі було розпочато збір коштів на відновлення Нотр-Даму, а сім'я бізнесменів-мільярдерів з Франції Піно зокрема заявляла, що готова пожертвувати на відновлення Собору Паризької Богоматері 100 мільйонів євро.