У СІЗО, де перебуває хворий Едем Бекіров, почалася епідемія кору

15:12, 23.06.2019
У СІЗО, де перебуває хворий Едем Бекіров, почалася епідемія кору

Едем Бекіров незаконно утримується Росією в СІЗО Симферополя

Подальше перебування політв’язня Едема Бекірова в СІЗО Сімферополя є вкрай небезпечним, оскільки там епідемія кору.
 
Про це заявила омбудсмен Людмила Денісова.
 
Із посиланням на слова адвоката Бекірова Денісова повідомила, що всіх хворих на кір із СІЗО поміщають у медсанчастину, де перебуває Едем.
 
"Він не хворів на кір. Через відсутність імунітету ймовірність його інфікування дуже висока. Враховуючи критичний стан здоров'я Едема Бекірова, його подальше перебування в СІЗО є вкрай небезпечним", - підкреслила Денісова.
 
Також адвокати переконалися в тому, що Бекірова вивозили на короткострокове обстеження, аби не виконували рішення Європейського суду з прав людини, який 12 червня зобов'язав негайно госпіталізувати Бекірова до лікарні нетюремного типу для надання йому кваліфікованих медичної допомоги.
 
"Я звернулася до Уповноваженого з прав людини в Росії Тетяни Москалькової на виконання рішення ЄСПЛ, невідкладно госпіталізувати Едема Бекірова до лікарні нетюремного типу та поінформувала її про епідемію кору в Сімферопольському СІЗО, яка є загрозливою для життя кримського татарина", - додала Денісова.
 
Нагадаємо, громадянин України, кримськотатарський активіст Едем Бекіров був затриманий російськими силовиками на в'їзді до окупованого Росією Криму з боку пункту пропуску "Чонгар". 
 
13 грудня підконтрольний Кремлю Київський районний "суд" Сімферополя заарештував Бекірова на два місяці. Росія підозрює Бекірова в зберіганні й передачі вибухових речовин і боєприпасів. Активісту закидають поширення і транспортування більш ніж 10 кілограмів тротилу і 190 бойових патронів.
 
Адвокат Бекірова повідомляв, що в політв’язня зберігається підвищений рівень цукру у крові та з'явились болі у серці, призначений після медогляду інсулін йому не допомагає.
 
Лише в березні Едем Бекіров був переведений до медчастини СІЗО окупованого Сімферополя.
 
Раніше повідомлялося, що політв’язень Едем Бекіров в СІЗО Сімферополя не отримує ліків і може впасти в "цукрову кому".