Політв'язня Едема Бекірова перевели до медчастини СІЗО у Криму

08:58, 21.03.2019
Політв'язня Едема Бекірова перевели до медчастини СІЗО у Криму

(Фото Ukrinform)

Українського політв'язня, кримськотатарського активіста Едема Бекірова, незаконно затриманого в окупованому Криму, перевели з камери до медсанчастини СІЗО.

Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк на своїй сторінці в Facebook.

"Едема Бекірова, обвинуваченого в незаконному обороті зброї і незаконній передачі, збуті, зберіганні, перевезенні або носінні вибухових речовин, перевели з камери до медсанчастини ізолятора", - повідомив він.

За його словами, його сусіда по камері - координатора Кримської Солідарності, фігуранта справи Хізб ут-Тахрір Сервера Мустафаєва - перевели в іншу двомісну камеру "для продовження ізоляції".



Як повідомляла УМ, захист та родичі Бекірова із грудня минуого року вимагали, щоб в'зня перевели в медичну частину.

Бекіров має інвалідність першої групи через безліч важких захворювань, зокрема, страждає на цукровий діабет. Після того, як йому ампутували ногу, в'язень Кремля почав скаржитися на болі в серці, задишку і безсоння.

Російські силовики затримали громадянина України Бекірова вранці 12 грудня 2018 року на адміністративній межі під час в'їзду в окупований Крим. Увечері його привезли в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі, де висунули звинувачення в зберіганні тротилу і боєприпасів.


Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці. Його адвокат побоюється, що утримання в СІЗО може вбити Бекірова.