Вночі під парламентом Грузії протестували з вигуками «Путін - х..ло» (відео)

12:47, 22.06.2019
Вночі під парламентом Грузії протестували з вигуками «Путін - х..ло» (відео)

Вранці в суботу рух транспорту на проспекті Руставелі в Тбілісі, де тривають протести, відновився. 
 
Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на 1tv.ge.
 
Декілька учасників мітингу досі стояли перед будівлею парламенту.
 
Протести тривали всю ніч, і не обійшлося без сутичок. Уночі на проспекті Руставелі відбулося протистояння демонстрантів і поліцейських на прилеглій території Палацу молоді.
 
За наявною інформацією, серед громадян виникла суперечка. Поліція втрутилася, але, за її даними, затриманих немає.
 

Вимоги, які були озвучені протестувальниками на самому початку мітингу, залишаються незмінними: відставка міністра внутрішніх справ Георгія Гахар, звільнення затриманих вчора людей і проведення дострокових парламентських виборів за пропорційною виборчою системою.
 
Протестувальники також вітали рішення президента Росії Володимира Путіна про заборону польотів до Грузії.
 
Студенти кажуть, що Путін отримає лише одне повідомлення від грузинів, і це буде "Путін - х..ло". Вони вигукували цю фразу протягом кількох хвилин під парламентом (з 13:15 на відео).
 
Акції протесту пройшли і в інших містах Грузії, в тому числі в Батумі і Кутаїсі. Люди також прибули з різних регіонів, щоб приєднатися до демонстрації в Тбілісі.
 
 
Як повідомляла "УМ", протести в Грузії почалися напередодні - після того як в парламент країни приїхав депутат з Росії Сергій Гаврилов. Гаврилов сидів у кріслі голови парламенту - це викликало обурення групи парламентаріїв, які зірвали засідання.

 

Члени парламентської опозиції з "Національного руху" і "Європейської Грузії" дали владі півгодини на те, щоб вивести із залу всіх російських депутатів.

 

Слідом за протестом опозиції своє обурення висловили й представники правлячої партії. Лідер партії Бідзіна Іванішвілі виступив з письмовою заявою, в якій назвав те, що відбувається "протокольною помилкою", яка "ні в якому разі не залишиться без належного реагування".

 

Згодом стало відомо, що голова парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе йде у відставку через скандал з російським депутатом.

 

Скандал у парламенті спричинив масовий протест громадян. Поліція Грузії застосувала сльозогінний газ і гумові кулі проти учасників акції протесту, яка проходила перед будівлею парламенту. 

 

Через сутички під парламентом Грузії постраждали 240 людей, двом лікарі видалили очі.