На момент смерті Тимчука його картка була зареєстрована в парламенті

16:43, 20.06.2019
На момент смерті Тимчука його картка була зареєстрована в парламенті

Картка нардепа від “Народного фронту” Дмитра Тимчука, якого в середу, 19 червня, знайшли застреленим у київській квартирі, на момент його смерті була зареєстрована у Верховній Раді та залишалася у слоті до тієї миті, коли про смерть депутата дізналася громадськість.

 

Це з'ясував Рух ЧЕСНО за результатами моніторингу сайту парламенту.

 

За даними письмової реєстрації, 19 червня Тимчук був відсутній на ранковому пленарному засіданні.

 

 

Водночас картка нардепа була зареєстрована в сесійній залі о 10:03.

 

 

На одній зі світлин, які фотограф Руху ЧЕСНО зробив під час учорашнього засідання, видно, що робоче місце Тимчука порожнє.

 

 

 

                          Місце Тимчука на схемі розсадки нардепів у сесійній залі. На момент смерті депутата це була помаранчева клітинка, зараз вона незафарбована, тобто інформацію змінили

 

На засіданні парламентарії розглядали поправки до проекту Виборчого кодексу, проте картка Тимчука, перебуваючи у слоті, не взяла участі в жодному голосуванні.

 

Повідомлення про смерть депутата поліцейські отримали о 12:15. Про це розповів голова Національної поліції України Сергій Князєв. У ці хвилини картка Тимчука так само перебувала у слоті, хоч і не голосувала.

 

 

 

Так тривало до 13:16, коли картку покійного нардепа витягли зі слота. Після цього її туди вже не повертали аж до кінця засідання.

 

 

Хвилиною пізніше, о 13:17 про смерть Тимчука повідомив нардеп від “Нарфронту” Антон Геращенко. Саме він став для ЗМІ першоджерелом інформації про загибель політика.

 

Як повідомляла УМ, у Києві в середу знайдено мертвим координатора групи "Інформаційний спротив" (ІС), народного депутата фракції "Народний фронт" Дмитра Тимчука.  Попередньо, загиблий отримав вогнепальне поранення голови. Кримінальне провадження відкрито за статтею 115 Кримінального кодексу "Умисне вбивство".