У Венеції круїзний лайнер врізався у причал та теплохід з туристами(відео)

15:26, 02.06.2019
У Венеції круїзний лайнер врізався у причал та теплохід з туристами(відео)

(фото: ANSA)

У Венеції великий круїзний лайнер MSC Opera врізався у причал і зачепив теплохід з туристами.

 

На відеозаписі інциденту можна побачити, як лайнер, що мав пришвартуватися на причалі Сан-Базиліо-Дзаттере, буквально розгортає туристичний теплохід, який також швартувався на цьому причалі.

 

Як повідомляє італійське інформагентство ANSA, внаслідок зіткнення кілька пасажирів теплоходу отримали синці, а двох пасажирів доставили до лікарні для медогляду.

 

 

"На судні MSC стався збій у роботі двигуна, про що негайно повідомив командир. Двигун заблокували, але він рухався, тому що збільшилася швидкість, що підтверджують дані автоматичної ідентифікаційної системи", - повідомив Давіде Кальдеран, президент компанії Rimorchiatori Uniti Panfido, яка займалася супроводженням судна MSC Opera до порту.

 

Міністр інфраструктури та транспорту Італії Даніло Тонінеллі пообіцяв у Twitter, що влада вживе рішучих заходів після зіткнення двох суден.

 

"Сьогоднішня аварія в порту Венеції показує, що великі човни більше не мають проходити до Джудекки (острову у Венеційській лагуні. - Ред.). Після стількох років інерції ми, нарешті, близькі до остаточного рішення для захисту як лагуни, так і туризму", - наголосив він.

 

Одразу після інциденту до причалу прийшли мешканці Венеції, які вимагали заборонити прохід великих кораблів.

 

 

Як повідомляла УМ, угорська поліція арештувала українця, який керував судном, що врізалося у катер з туристами у Будапешті.

Зіткнення круїзного судна з прогулянковим катером на річці Дунай сталося у середу, 29 травня.